Påskliljekampanjen – kul och uppskattad

För ett par år sedan föddes idén om att vi, Moderaterna i Trelleborg, skulle göra en glad, kul och enkel kampanj. En lite ovanlig kampanj på sitt sätt, för syftet är inte direkt att dela ut politiskt material. Vi vill bara dela ut påskliljor och tillönska en GLAD PÅSK! Givetvis ställer vi upp och svarar på frågor och för politiska samtal, men bara om du vill det. Vårt syfte är bara att sprida lite glädje och några påskliljor.

Några påskliljor förresten … I år hade vi 2 000 påskliljor som var sammansatta i buketter om tre till fyra påskliljor i varje.

Tusentals påskliljor redo att delas ut under Påskliljekampanjen.

Tusentals påskliljor redo att delas ut under Påskliljekampanjen.

Skärtorsdagen börjar med vi är ett gäng som samlas på (M)ötesplatsen kl 10, då jag kommer med påskliljorna. Beställda i en lokal blomsteraffär och för hand levererade till (M)ötesplatsen. Förra året gick jag och bar lådor med påskliljor. I år kom de i pappkassar. Jag höll hela vägen fram, men det gjorde inte ena pappkassen. Turligt nog gick handtaget sönder nästan precis framme vid (M)ötesplatsen.

Därefter drar vi igång. Febril aktivitet med glatt humör och många skratt.

Någon klipper band. Några trär bandet i hålet på korten som ska delas ut. Några buntar påskliljor. Vissa kör bara ett moment. Andra kör hela produktionen. Snabbt går det. Roligt har vi. På en timme så blev vi klara. En bra insats av ett glatt gäng.

Nästa steg i fasen är själva utdelningen. Vi samlar oss åter på (M)ötesplatsen strax före kl 14. Ser till att vi alla är vackert klädda inför kampanjen, med blå jackorna på och halsduk för den som vill ha det. Lite godis i fickorna är bra att ha i beredskap.

 

Ut på stan. Träffa folk. Ge dem en bukett och säger GLAD PÅSK! Många glada leende får vi tillbaka. Någon markerar tydligt att de inte tar emot något från en moderat. Den absolut största delen är bara glada, glatt överraskade av den spontana påskgåvan. Några samtal kring både stort och smått i politiken.

När vi vandrar tillbaka till (M)ötesplatsen ser vi många som går med våra gula buketter i hand. Redan i år vet vi att nästa år, när det är Skärtorsdagen, så är det tid för Påskliljekampanjen. Jag längtar redan. Det är den perfekta starten på ett skönt påskfirande.

Påskhälsningen som fästes i buketterna under årets upplaga av Påskliljekampanjen.

Påskhälsningen som fästes i buketterna under årets upplaga av Påskliljekampanjen.

GLAD PÅSK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s