Vigselmannen

 

Jag har haft den stora glädjen att ha förtroendet att vara vigselförrättare under ett antal år. Mitt första förordnande från Länsstyrelsen kom 2007 och jag har förrättat mer än 400 vigslar. Det är en ära och glädje att få kunna vara en del av personers kanske mest privata och glada stund. Det är därför jag i princip gör allt för att kunna vara ett par behjälpligt när det är tid för vigsel.

En av många underbara vigslar

En av många underbara vigslar

 

Jag har haft den stora glädjen att få viga personer som står mig nära. Det har blivit en del vigslar som faktiskt lett fram till en kontakt och vänskap. Givetvis så har det även varit vigslar som ”bara” varit just vigslar.

Så klart är jag ytterst involverad och jävig när jag påstår att en borgerlig vigsel känns så mycket bättre och mer personlig än en vigsel i kyrkan. Jag ägnar mig inte åt en konkurrerande verksamhet. Det handlar mer om möjligheten att skapa något tillsammans. Möjligheten att skapa något privat och personligt, där jag som vigselförrättare blir en del av er framtid.

 

Vikingavigseln

Det finns en vigsel som jag tycker är roligare och mer spännande än andra. Jag älskar så klart alla vigslar jag får vara med om. Missförstå mig inte. Men, eftersom jag varit med om att utforma och den är unik så har den ett speciellt ställe i mitt hjärta.

 

 

Jag har tillsammans med Borgfrun YlvaKristina Ekelund på  Trelleborgen utformat vikingavigseln på Trelleborgen. Ingen annanstans i Sverige, kanske inte ens i världen, finns det möjlighet till denna upplevelse. I samband med Vikingaslaget på Trelleborgen,  första helgen i juli genomförs Vikingavigseln. En riktig vigsel men med vikingatida förtecken som gör det till en upplevelse för alla, både för paret och deras anhöriga och de som bevistar tillställningen.

Med texter från Eddan och med vikingar blir vigsel på Trelleborgen en minst sagt minnesvärd vigsel. Dessutom blir det så klart något speciellt när ens vigsel förrättas inför en publik med flera hundra personer.

Vikingavigsel på Trelleborgen  Foto: Peter Löfqvist

Vikingavigsel på Trelleborgen
Foto: Peter Löfqvist