Femklövern vill att Trelleborg ingår i regional bostadskö

PRESSMEDELANDE 2014-08-20

Femklövern vill att Trelleborg ingår i regional bostadskö

En regional bostadsförmedling kan bli tillgänglig för Trelleborgs fastighetsägare och Trelleborgshem att ansluta sig till. Femklövern vill att möjligheten utreds till en koppling till bostadsförmedlingen Boplats Syd.

Ärendet kommer att togs upp på dagens möte (20 augusti) med Kommunstyrelsens arbetsutskott. Även en konsekvensanalys för bostadssökande i Trelleborg ingår i det förslag Femklövern lägger.

”En av strategierna i den Fördjupade Översiktsplanen för Trelleborgs stad 2025 är att Trelleborg ska vara en regional stad. I och med en anslutning till Boplats Syd förstärker vi Trelleborgs attraktivitet.” säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård.

”Liksom i andra storstadsområden växer bostads sökarens upptagningsområde när regionens befolkning ökar. Med Pågatågs-starten nästa år blir Trelleborg än mer tillgängligt och attraktivt som boendeort”, fortsätter Ulf Bingsgård.

Boplats Syd är en kommunal bostadsförmedling ägd av Malmö Stad som förmedlar både kommunala och privatägda hyreslägenheter. Ett 30-tal fastighetsägare i västra Skåne är idag anslutna med kommuner som Vellinge, Svedala, Staffanstorp, Lomma, Lund, Höganäs, Helsingborg, Burlöv, Landskrona och så klart Malmö representerade.

För ytterligare information kontakta Ulf Bingsgård 0708-81 71 10

En reaktion på ”Femklövern vill att Trelleborg ingår i regional bostadskö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s