Våra viktigaste veckor i #val14 för #moderaterna i #Trelleborg

Ett gott gäng - Moderaterna i Trelleborg

Ett gott gäng – Moderaterna i Trelleborg

Våra viktigaste veckor

 

Nedräkningen har verkligen börjat nu. Från att ha haft en lång skön varm sommar svänger det snabbt. Nu är det valrörelse som gäller för hela slanten. Fler och fler återvänder från sina semestrar och ledigheter. Vi återgår till vardagen och helt plötsligt kommer valdagen. För oss är det viktigt att vi inte överraskas av valdagen. Vi måste vara på alerten och ta varje chans att få samtala om vår politik.

För mig är det samtalet viktigt. Möjligheten att lyssna och prata med den som funderat på vår politik och söker svar och förklaringar. Visst är det viktigt att också dela ut kampanjmaterial för de som hellre på sin kammare sitter och läser på. Den ena kampanjmetoden kan inte utesluta den andra. Vi måste finnas med på många olika sätt i varje människas vardag. Det är därför jag är så glad över att få vara förstanamn på listan för Moderaterna i Trelleborg. Vi har ett gott gäng, med olika erfarenheter och kunskaper. Vi har ett bra gäng som verkligen vill och kan vinna val. Alla som står på listan har så klart ett ansvar att kämpa för en valseger. Alla som är medlemmar måste också hjälpa till, på sitt sätt, att bidra till vår valvinst.

Det är nu det gäller. Det går inte att komma lullande den 15 september och säga ”OJ” när Socialdemokraterna och Söderslättspartiet fått 26 mandat och tar makten i Trelleborgs kommun. Det duger inte. Vi måste se till att kämpa för ett vettigt styre i Trelleborg.

Moderaterna i Trelleborg står för en mångfald och erfarenhet när det gäller kandidater. Vi är de som har möjligheten att på ett ansvarsfullt och framåtriktat sätt utveckla Trelleborgs kommun. För varje dag som går, för varje insändare som i tidningen står, blir det mer och mer tydligt att oppositionspartierna gör sig bäst i just opposition. Oerfarenheten och okunskapen kring hur en kommun styrs lyser igenom.

Det är vårt ansvar och vår skyldighet att göra den bästa valrörelsen någonsin. Vi kan inte förlita oss på rikstrender eller att lokala skandaler ska drabba våra motståndare. Vi måste se till att visa på att vår politik är den som kommer att leda Trelleborgs kommun in i framtiden. Ett skifte nu kommer innebära att all utveckling bromsar in. Att nu få in ett styre som är oerfaret eller oförmögna till samarbete kommer bara att straffa trelleborgarna. Ska Trelleborgs kommun kunna utvecklas så är det ett styre under vår ledning som måste till.

Vi har idéerna. Vi har visionerna. Vi tar ansvar. Vi kan jobbet och vi gör det bra. Det är nu som vi alla måste hjälpa till. I varje stund som vi får en chans måste vi lyfta fram allt bra vi gjort. Allt bra vi kommer att göra. Vi är beredda att än en gång ta ansvaret för att se till att Trelleborgs kommun får förutsättningarna att utvecklas. Vi är de som kan göra det möjligt.

Vinna ett val är inte en enmansuppgift. Det är en laginsats. Jag är glas och stolt över att ha fått förtroendet att än en gång leda laget till valseger. Nu kavlar vi upp ärmarna. Nu kör vi för fullt till den 14 september och ser till att Trelleborgs kommun den 15 september vaknar upp till ytterligare fyra år av ett visionärt, jordnära, ansvarfullt och framtidsinriktat ledarskap. Fyra år till av vettig politik.

Kom igen! Nu kämpar vi! Hela vägen fram till valseger! Tillsammans gör vi det möjligt!

 

Denna text publicerades som min ledartext i nyligen utkomna Blå Trelleborg,  nummer 6 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s