Åtta fantastiska år

Åtta fantastiska år

Det är helt klart med vemod jag författar dessa ord. Om jag hade kunnat skruva tiden tillbaka åtta år till december 2006 hade det varit en ledare fylld av spänning och nyfikenhet. Tankar kring framtiden och vad vi skulle kunna uträtta tillsammans. För fyra år sedan fanns samma spännande känsla över kommande års utmaningar. Nu vänder vi dock blad och möter en helt annan typ av utmaningar.

Jag är glad och stol över allt det vi lyckats åstadkomma under vår tid vid makten. All den förändring och förnyelse som vi kunnat bidra med. Vi har visat trelleborgarna att det går att styra vår kommun på ett annat sätt genom en man och ett parti. Vi fick också lära oss hur det är att ta ansvar och bära ansvaret på våra axlar även om det varit politisk enighet bakom förslagen, så har det varit vi som fått ta ansvaret för besluten. Jag är helt övertygad om att vi lärt oss mycket av åren vid makten och kommer, tack vare det, vara en bra tuff tydlig kreativ opposition den kommande tiden.

Min förhoppning är att ingen som engagerat sig politiskt gör det för att man förväntar sig att statyer reses över en eller gator får bära ens namn. Jag är helt övertygad om att det samhällsengagemang som finns grundar sig i en genuin vilja att bidra till att förbättra sin egen hemkommun.

När jag ser tillbaka på våra åtta år känner jag ändå en stor stolthet även om det är vedmodskänslor som smyger sig på samtidigt. Stolthet över både stort och smått som vi ändrat och gjort. Visst är det stort att vi såg till att E6:an blev motorväg, Pågatågstrafiken kommer att komma nästa år och att vi fick hit Region Skånes etablering av den rättspsykiatriska kliniken. Vi var de som tog de djärva besluten att börja flytta hamnen som möjliggör att Sjöstaden kan bli verklighet. Vi gjort allt från att fixa ett ordentligt omklädningsrum i Anderslöv till cykelväg från Skegrie till Trelleborg. Badbrygga i Beddinge och faktiskt sett till att nu kan utomhusbadet i Anderslöv äntligen bli verklighet.

MEN vi har inte bara byggt i järn och betong. Vi har börjat skapa den verkligt hållbara kommunen där människan är viktig. Vi har tagit fram verktygen för att minska arbetslöshet och utanförskap. Trelleborgs kommun är tack vare oss en föregångskommun inom arbetsmarknadsfrågor och vi är en kommun som har ögonen på oss, i positiv bemärkelse, när det gäller klimat- och miljöfrågor. Många olika miljöprojekt kopplat till biogas och Östersjöns klimatsmartaste hamn. Allt detta har vi varit mer och drivit fram.

Nationaldagen har blivit en folkfest i Trelleborg. Vi skapade Trelleborgsgalan som ser till att hylla framstående insatser inom kultur, idrott, näringsliv, företags sociala ansvarstagande, miljö, landsbygdsutveckling och stadsbyggnad. Vi har varit med och påbörjat byggandet av ett nytt varumärke för Trelleborgs kommun. En kommun med framgångar, hög livskvalitet och långsiktigt hållbar tillväxt.

Jag vill rikta ett stort STORT TACK till er alla som varit med och kämpat för att göra Trelleborgs kommun till en ännu bättre kommun att leva och bo i. Nu ska vi kavla upp ärmarna och fortsätta på samma bana, även om vi är i opposition. För vi ska inte vara en bakåtsträvande opposition som lever på att återremittera och förhålla oss till majoritetens förslag. Vi ska vara de som driver på den politiska utvecklingen i Trelleborg. Vi kommer vara flåset i nacken på majoriteten. Men inte för att vi jagar dem utan för att vi är på väg är varva dem. Vi har visionerna för framtiden och kommer inte passivt sitta på avbytarbänken.

Än en gång – TACK till alla som varit med och utvecklat Trelleborgs kommun. Nu tar vi nästa steg för att fortsätta utvecklingen av vår älskade underbara kommun.

Men först – ha en riktigt skön trevlig GOD JUL och låt oss får ett spännande givande intressant GOTT NYTT ÅR!

 

Denna text publicerades som min ledare i Blå Trelleborg, Moderaterna i Trelleborgs medlemstidning, i december 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s