Turism i fokus vid dagens besök från Zhangjiajie

Turism i fokus vid dagens besök från Zhangjiajie

Idag hade jag glädjen att välkomna en delegation från Hunanprovinsen i Kina, närmare bestämt från Zhangjiajie. En stad på 1,3 miljoner invånare med en yta 30 gånger större än Trelleborg.

Delegationen leddes av viceborgmästare Du Fanglu, Zhangjiajie Municipal People’s Goverment.

Övriga i delegationen var Director Lv Yi, Zhangjiaji Municipal Finance Bureau, Director Peng Fayong, Zhangjiajie Municipal Price Bureau, Director Zhangjiajie Municipal Commission of Economy and Information Technology samt Deputy Director Wu Huijun, Foreigh and Overseas Chinese Affairs Office of the People’s Government of Zhangjiajie Municipality.

 

 

Hela delegationen från Zhangjiajie på besök i Trelleborg

Hela delegationen från Zhangjiajie på besök i Trelleborg

 

Jag presenterade Trelleborgs kommun, vårt politiska system och organisation, vår historia och våra framtidsutmaningar. En hel del av samtalet blev med fokus på turism. Turligt nog så hade vi haft ägardialog tidigare idag med Trelleborgs Kommuns Utvecklings AB, så de senaste sifforna för turismen i Trelleborg hade jag färska i huvudet. Zhangjiajie är en stad med åtta miljoner turister årligen. Kanske mest känt är miljöerna i Zhangjiajie eftersom det var här som filmen Avatar spelades in. Det blev en del samtal kring hur vi använder och kan använda oss av vikingar och Trelleborgen i vår turistiska profil. De var också intresserade av hur vi arbetade lokalt med turism. Jag lyfte fram att vi dels arbetar lokalt men även i regionala sammanhang med olika samarbetspartners.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s