Kommer Trelleborg ta plats i Almedalen?

Kommer Trelleborg ta plats i Almedalen?

 

Följande pressmeddelande har idag, 2015-04-20, skickats ut:

 

Kommer Trelleborg ta plats i Almedalen?

Trelleborgs kommun har under ett antal år varit på plats under Almedalsveckan. En närvaro som gett många kontakter och möjligheter att föra upp våra frågor på agendan. Idag lämnar oppositionsråd Ulf Bingsgård (M) in en interpellation till kommunstyrelsens ordförande om Trelleborgs framtida närvaro under politikerveckan i Visby.

”- Almedalsveckan fyller många olika funktioner. Trelleborgs kommun har under ett antal år lyft fram viktiga aspekter när det gäller arbetsmarknad, miljö och infrastruktur. Vi markerar vad som är viktigt för oss och vad som kan vara med och bygga ett hållbart samhälle. Vi lyfter lokala frågor till ett nationellt plan, där politik blir till verklighet.” säger Ulf Bingsgård (M) i en kommentar.

Närvaro i Almedalen kan arrangeras på olika sätt. Bara att rent fysiskt vara på plats kan ge mycket kunskap, inspel och tankar för framtiden. Arrangerandet av seminarier gör att fokus sätts på frågor som vi vill lyfta upp på den nationella arenan.

” – Det är min bedömning att Trelleborg har lyckats med sitt påverkansarbete. Intresset för Trelleborg och kunskapen om det vi gör har ökat. Man ska komma ihåg, om man inte är på plats då är det någon annan som tar ens plats. Jag anser att Trelleborg ska ta plats!” avslutar Ulf Bingsgård.

 

Nedan följer interpellationen i sin helhet

Interpellation

Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) gällande Trelleborgs kommuns deltagande under Almedalsveckan 

En av de viktigaste veckorna i svensk inrikespolitik är Almedalsveckan. Det skulle kunna sägas att ”alla” är i Visby denna vecka. En viktig vecka dels för möjligheten att föra fram sina budskap, dels för att fylla på kunskapsförrådet och skapa kontakter.

Almedalsveckan har verkligen vuxit de senare åren och Trelleborgs kommun, med Trelleborgs Hamn AB, har varit med under ett antal år. Tre huvudsakliga områden har vi valt att profilera oss inom. Det har handlat om infrastruktur, arbetsmarknadsfrågor och miljöfrågor. Egna seminarier och mingel i kombination med att vara paneldeltagare och föreläsare har varit våra bidrag under åren som gått.

Den som ska delta under Almedalen måste så klart ha ett tydligt budskap och vara väl förberedd. Med bakgrund i detta vill jag ställa följande frågor till kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S):

–  På vilka sätt kommer Trelleborgs kommun att delta under Almedalsveckan i år?

– Vilket budskap ska Trelleborgs kommun förmedla i år i Almedalen?

 

Trelleborg 2015-04-20

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot i kommunfullmäktige

 

 

 

En reaktion på ”Kommer Trelleborg ta plats i Almedalen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s