Ära den som äras bör

Ära den som äras bör
 

Hundra dagar efter maktskiftet i Trelleborgs kommun bjöd vi, De borgerliga, in till presskonferens. Anledningen till detta var dels att markera att den politiska smekmånaden är över, dels för att presentera våra tankar om utvecklingen av Trelleborg.

Vår kritik mot Kvartetten – Socialdemokraterna, Centerpartiet, Söderslättspartiet och Miljöpartiet – är hård. Det utlovades handlingskraft men det enda vi märker är stiltje och inbromsning. Var finns visionerna?

Som svar på vår kritik kommenterar en av Kvartettens talesmän, kommunstyrelsens (vice) ordförande Bertil Larsson kritiken med en lista av åtgärder. När vi tittar igenom listan ser vi hur Kvartetten mer än gärna bröstar upp sig i lånta fjädrar.

Först ut på listan var att ekologiskt smör. Detta beslut kom till tack vare ett medborgarförslag, inte tack vare Kvartetten. Under förra året påbörjades arbetet med detaljplanen för industritomten Trailern 1, inte under Kvartettens styre. Den offensiva biblioteksplanen togs fram under vår tid vid makten. Vi avsatte pengar för att realisera den också, inte Kvartetten. Det mest magstarka uttalandet var dock att utomhusbadet i Anderslöv kommer tillstånd tack vare Kvartetten. Alla som har följt processen vet att det var tack vare Femklövers styre (C+FP+KD+MP+M) utomhusbadet blir verklighet. Vi avsatte pengar och under förra året presenterades förslaget som nu ska bli verklighet.

Den utlovade rivstarten har blivit en tvärnit för Trelleborgs kommun. Vi vill öka takten. Vi, Folkpartiet och Moderaterna, gör det möjligt tillsammans. Vi fortsätter att ta ansvar för ekonomin. Vi står för en livskraftig kommun med hög livskvalitet, där varje person är viktig.
 
Ulf Bingsgård (M) oppositionsråd
Mikael Rubin (M) gruppledare 
Henrik Silfverstolpe (FP) gruppledare 

Denna gemensamma debattartikel från De borgerliga infördes i Trelleborgs Allehanda den 23 april.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s