Låt Trelleborg bli mer välkomnande 

Låt Trelleborg blir mer välkomnande 

Moderaterna i Trelleborg lämnar idag in en motion för att Trelleborgs kommun ska bli än mer välkomnande. Det är Jan Larsson, Linda Strandfjäll och Ulf Bingsgård som författat motionen. Den går ut på att bli bättre på att organiserat välkomna nya medborgare och företagare till kommunen. 

” – Jag tycker det skulle vara trevligt om Trelleborgs kommun tar bättre hand om de som flyttar till kommunen eller etablerar företag här. Trelleborg är en fin kommun som man ska känna sig välkommen till. ” säger den moderate medlemmen Jan Larsson tillika initiativtagare till motionen.

Under åren har olika former av välkomnande gjorts.

” – Jag minns hur det var när jag flyttade hit. Det var roligt att få känna sig välkommen till sin nya stad.” instämmer Linda Strandfjäll, fullmäktigeledamot från Moderaterna. 

Motionen föreslår en välkomstafton där information är i fokus men att det ska vara under trevliga lättsamma former. 2007 började Trelleborgs kommun med jämna mellanrum arrangera välkomstmöten för både nyinflyttade och nyanställda. 

” – Träffarna har varit uppskattade. Välkomnandet av nyanställda fortgår men tyvärr inte för nyinflyttade. Vi vill sätta fart på detta och göra det till en permanent verksamhet.” säger Ulf Bingsgård, oppositionsråd, i en avslutande kommentar.


Nedan följer motionen i sin helhet

Motion

 

 

Välkomstafton för nyinflyttade trelleborgare

 

Varje år flyttar ett stort antal personer in till Trelleborg. De flesta har begränsat kontaktnät och svag lokalkännedom. En välkomstafton med en blandning av information, underhållning och en måltid hade förmodligen varit uppskattad. Samtidigt hade kommunens varumärke fått en positiv utveckling.

 

Målgrupperna kan vara både företagare och enskilda.

 

Därför föreslår vi kommunfullmäktige besluta:

 

–       att ge kommunstyrelsen uppdraget att anordna en periodiskt återkommande välkomstafton för nyinflyttade trelleborgare.

 

 

Trelleborg 2015-04-29

 

 

 

Jan Larsson                                              Ulf Bingsgård (M)

Ledamot i kommunfullmäktige                Ledamot i kommunfullmäktige

 

 

 

 

Linda Strandfjäll (M)

Ledamot i kommunfullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s