Mest information om Trelleborg vid dagens besök från Kina

Mest information om Trelleborg vid dagens besök från Kina

 

Jag har haft ett antal besök från Kina över åren. Karaktären på träffarna varierar likaså innehållet på frågorna. Min presentation om Trelleborg är i grunden den samma, även om jag försöker anpassa den i så stor utsträckning efter förönskade ämnesområden.

Idag kom besöket från Hepingdistriktet i Shenyang. Staden är provinshuvudstad i Liaoning i södra Manchuriet. Staden har drygt åtta miljoner invånare och provisen drygt 45 miljoner.

 

Delegationen från Hepingdistriktet i Shenyang i Trelleborg

Delegationen från Hepingdistriktet i Shenyang i Trelleborg

Delegationen bestod officiellt av Feng Shouquan, partisekreterare, China Communist Party Shenyang Heping District Committee, Fu Baijiang, director, Finance Office of Shenyang Heping District Government och Gao Qianshu, director, Investment Promotion Bureau of Shenyang Heping District Government.

Jag låter det vara osagt, men på något sätt kände jag det än mer motiverat idag att prata om vårt demokratiska system. Det blev också ett par ord mer kring värdegrunden i Trelleborgs kommun och vikten av att ha dialog, både prata och lyssna till medborgarna. Kan ha varit visitkorten som väckte dessa tankar i mig…

 

Visitkort från Hepingdistriktet i Shenyang

Visitkort från Hepingdistriktet i Shenyang

 

För mig är det viktigt att varje gång jag tar emot besökare från Kina att berätta om hur Trelleborgs kommun är organiserad. Jag berättar om vår historia, våra utmaningar i vardagen och framtidsutmaningar. Det är för mig viktigt att också lyfta fram demokratiaspekterna, oavsett vem som är på besök. Jag är också glad och stolt över vår värdegrund som signalerar tre viktiga ord – Öppenhet, Respekt, Ansvar vilket ger ÖRA, som en symbol också för hur viktigt det är att vara lyhörd.

 

 

 

En reaktion på ”Mest information om Trelleborg vid dagens besök från Kina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s