Festlig avslutning på arbetsam vecka – vecka 10

Festlig avslutning på arbetsam vecka – vecka 10

 

Veckan som gick var full av många olika spännande händelser. Det är knappt att man kan tro att så mycket trevligt och spännande kan hända på en och samma vecka. Men när jag tittar i min kalender så vittnar den om detta.

Måndagen hade två riktiga höjdpunkter. Först var det när Näringslivsutskottet besökte Reppu Svets&Montage AB. Ett mycket intressant och givande besök. Bra information om ett lokalt företag med sin verksamhet förlagt till 80 % utanför kommunens gränser. Sami Järvenpää, en företagsledare som visar på att det är möjligt att både göra bra ekonomiska resultat och ta ett socialt ansvarstagande.

Den andra höjdpunkten denna dag var på Rotary, när Rasmus Mononen och Magdalena Mononen Persson kom till oss. Rasmus var inbjuden för att prata om Lilla Beddinge Teater och med sig hade han en av stjärnorna. En intressant berättelse och många inspel kring verkligheten bakom en teaterproduktion. Dessutom bjöd syskonparet på tre låtar från sommarens uppsättning av ”Dåliga människor”.

Heldag med kommunledningsgruppen på tisdagen. Kvällens stora händelse tyckte jag blev halvbra. Informationsmötet kring byggandet av Stadsparkhusen kändes rätt dåligt förberett och tämligen oinspirerat från både företag och mäklare. Blev knappast mer sugen på att bo där efter mötet.

Onsdagen började i Malmö med Malmö stads näringslivsfrukost 0707AM. Intressanta föredragshållare kring crowdfounding som ett nytt sätt att få in kapital i företag. Jag både förstår och inte förstår finessen. Tycker nog ändå bättre om aktier. Väldigt inspirerande att höra om Barista. Ser fram emot när jag kan få hjälpa dem till en etablering i Trelleborg. Dagen i övrigt var full av intressanta möten. Avslutades på Grandbiografen och premiären av filmen om Föreningen Gamla Trelleborg. En trevlig film om en förening som gör mycket för att kartlägga och minnas gamla tiders Trelleborg. Dagen skulle avslutats med en vigsel, men paret kom inte så det blev några timmars arbete istället.

En riktigt energikick var torsdagsmorgonen. Trelleborgs kommuns näringslivsfrukost #trelle0745 med hundratalet närvarande åhörare som fick berättelsen om två familjeföretags historia och utveckling. Först ut var Kerstin Biersjö från Hallongården som berättande om resan från grisgård till hallongård och planerna inför framtiden. Helen Klittbo från Protega AB berättar med ett brinnande engagemang om passivt brandskydd och hur företaget nu är beredda att ta steget ut i Europa. Många positiva kommentarer efteråt kring de båda föredragshållarna och de berättelser som de kom med.

Från det ena mötet till det andra. Efter att ha minglat färdigt med företagarna på frukosten var det dags för möte mellan kommunen och Arbetsförmedlingen. Gemensamma utmaningar kräver gemensamma angreppssätt. Bra samtal som lovar gott inför framtiden. Från detta möte rakt in i nästa samtal, över en lunch, kring hur Trelleborgs kommun ska kunna svara upp till inviterna från Kina om utbyte, främst på det kulturella området. Hinner knappt tillbaka till Rådhuset förrän det är dags för nästa möte, nu över en kopp kaffe. Halvt fyrkantig sätter jag mig sen på Pågatåget till Malmö för att där träffa en person med kontakter i Kina, som gärna vill investera i Trelleborg. Både strategiskt investera och mer av privata skäl.

Fredagen var ännu en dag på ständigt resande fot. Först skulle jag få koll på min egen budget. En bra start på dagen kändes det som. Sen blir det diskussioner kring Industrinatten som ska genomföras till hösten i Malmö och Lund, men inte i industristaden Trelleborg. Märkligt. Beger mig sedan till Malmö och en föreläsning om entreprenörers drivkrafter under rubriken ”Den passionerade diktatorn”. Titeln var mer utmanande än föreläsningen, men ändå gav den en del intressanta aspekter. Snabbt tillbaka till Trelleborg för att planera utbildningen Förenkla – helt enkelt och sen ett möte kring att göra Ebbehallen till Trelleborgs kommuns officiella vigselplats. Dagen avslutades med möte kring en mässa för företagare i maj, under rubriken Mitt företag.

Lördagen innebar inte ledighet, utan ett mycket trevligt långlunchsamtal kring hur vi ska kunna utveckla kontakterna med Kina till något unikt för Trelleborg. Delegationer från olika delar av Kina vallfärdar till Trelleborg – vad gör vi åt det? Hur kan vi bli bättre i vårt mottagande och efterarbete? Relevanta frågor att diskutera och få beslut kring.

Lite ledigt blev det trots allt innan det är dags att hoppa på ännu en arbetsvecka.

 

Vecka 10 bjuder på

Måndagen den 6 mars

Träff med Ingrid Haraldsson från ansvarsfullt.se

Möte med Resilient Community Skåne

Rotary – föredrag av Katarina Ivholt och berättelsen om Hotell Dannegården, Restaurang Strandgatan 32

 

Tisdagen den 7 mars

Möte med Arbetsförmedlingen om framtidens kompetensförsörjningsbehov

Studiebesök på Safeaero/Textron

 

Onsdagen den 8 mars

Trelleborgs FF:s frukostmöte i affärsnätverket

Studiebesök på Heinloth Sweden AB

Information om energi och klimatarbete och ett nytt projekt

Årsmöte med SRF Synskadades förening i Trelleborg med omnejd

 

Torsdagen den 9 mars

Frukostmöte med Trelleborgs Företagarklubb

Avstämningsmöte kring ringvägen/Kuststad 2025

Arbetslunch kring infartsskylt

Arbetsmöte kring ett tillgängligt och välkomnande Trelleborg

Träff med besöksnäringen i kommunen

 

Fredagen den 10 mars

Informationsmöte om ett förslag till projekt

Arbetsmöte kring Trelleborg som vikingastad

 

Lördagen den 11 mars

Sydskånska nationens bal – Knävlingagillet 50 år

Blickar ut över horisonten

Blickar ut över horisonten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s