Du behövs!

Du behövs!

Alla är viktiga i byggandet av det nya Sverige. Alla behövs i byggandet av framtidens Trelleborg. Bit för bit lägger vi bitarna på plats för vår framtid och våra möjligheter.

Jag tror inget har gått miste om att det är valår i år. Det är inte bara valår utan det är ett så kallat supervalår. Det innebär att vi kommer ha två valrörelser, stundtals samtidigt men ändå separerat. Först ut ska vi avgöra hur Europaparlamentets platser ska fördelas. Ska vi låta EU styras in i detalj, eller ska vi skapa ett Europa som skapar större och större möjligheter för alla? EU-politik är så mycket mer än gurkors böjning och stöd till jordbruk. Jag är själv en varm anhängare av EU och ser de fantastiska möjligheter som det gränsöverskridande samarbetet har gett. Vi i Trelleborg, som har en viss ålder, minns hur det var en gång i tiden. När Europa var delat och fastän Sassnitz bara låg fyra timmar bort, så var det svårare än svårast att ta sig in. Passkontroller och ifrågasättande. I dagens Europa kan jag hoppa på nästan vilket plan som helst och resa fritt dit jag vill. När det krisar i Europa så löser vi det genom samarbete och inte krig eller konflikter. Vi får aldrig glömma det Europa som var verklighet för bara fåtalet år sedan. EU är mer än krökta gurkor. Din röst är viktig i vårens val, så majoriteten av ledamöterna i parlamentet tillhör de som söker och älskar frihet för alla i Europa.

Men visst. Handen på hjärtat. Valen i september får mitt hjärta att klappa extra. Vi, inom Moderaterna i Trelleborg, går en OTROLIGT spännande valrörelse till mötes. Den 4 mars antar vi den valsedel som kommer ge oss det vinnande gänget i valrörelsen. I samband med årsmötet den 18 mars kommer valprogrammet att presenteras. Dessa är de två av tre viktiga beståndsdelar i våra möjligheter att vinna valet. Det är underbart att se så många som är beredda att ställa upp på vår valsedel. Vi är ett parti som växer. Vi är ett parti som är välkomnade och inkluderande. Hos oss är alla välkomna. Hos oss kan alla vara med och bidra. Alla kan på ett eller annat sätt vara med och bidra till byggandet av framtiden i Trelleborgs kommun.

Givetvis kommer valrörelsen vara viktig. Alla de olika kampanjerna, reklamerna och budskapen som förmedlas på olika sätt via media. MEN jag vill med bestämdhet säga att DU är viktigast. Just du, som är medlem.

Det är ett stort steg att komma ut som moderat i Trelleborg. Fortfarande, år 2014, är det ett stort steg för många att erkänna sin politiska läggning i vår kommun. Jag vet att det är jobbigt. När alla runt omkring en sitter och kritiserar att som är dåligt i vår underbara kommun att då ställa sig upp och säga ”Hej, jag är moderat och jag älskar Trelleborg”. Det är så mycket enklare att bara hålla med alla gnällpellar och motsträviga personer. Enkelt att hålla med de som alltid ser det negativa i allt och inte vill eller vågar vara stolta över sin hemkommun. Det är därför som du är viktig. Det är därför som ditt ställningstagande i vardagen är så viktigt. Att du vågar berätta för folk att de har fel i sin uppfattning. Att du vågar förmedla att vi moderater älskar Trelleborgs kommun. Det finns inget som är så lätt som att stämma in i klagosången. Den som vågar säga emot är en otroligt stark person.

Valet kommer inte vinnas av glansiga broschyrer. Det kommer att vinnas av DIG! Du är vår viktigaste valmedarbetare. Om du vågar ta steget och berätta i vardagens olika situationer att du är moderat så är mycket vunnit. Första gången är läskig, men du kommer bli överraskad. Fler än du tror är som du!

Min ledare i medlemstidningen Blå Trelleborg, för Moderaterna i Trelleborg, mars 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s