Din valrörelse – vår valseger

Din valrörelse – vår valseger

 

Jag vill berätta om en person som jag tycker gör en liten men fantastisk insats i valrörelsen. Denna kvinna går inte ut på stan utan att ha mitt personvalsmaterial med sig och några upplagor av vårt lokala valprogram. Varje person som hon möter, som hon känner sedan tidigare, tar hon ett samtal med. Ett sådant samtal man tar vänner emellan. Ett samtal om ditt och datt, väder och vind och andra små enkla ting. Med finess får denna kvinna in samtalet på valet i Trelleborg. Hanterar den sedvanliga gnälligheten med sakliga motargument. Passar på att kolla av om personen i fråga fått vårt valmaterial och om inte, så får de ett exemplar. De skiljs inte utan att de också fått ett exemplar av mitt personvalsmaterial och valsedlarna till riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. Denna kvinna är en av alla våra fantastiska valarbetare. Hon står inte på vår kommunfullmäktigelista. Hon har inga som helst ambitioner att sitta i någon nämnd eller styrelse, varken nu eller efter valet. Hon bara vill säkerställa att Trelleborgs kommun även efter valdagen den 14 september har ett vettigt och erfaret styre, som har kärlek till Trelleborg och Söderslätt. En som kämpar för ett parti som varken ljuger eller vilseleder. Ett parti som inte lovar mer än vad vi kan hålla. Trist men trovärdigt.

Visst. Jag är extremt jävig i denna berättelse. Det handlar om min underbara moder. Hon kommer inte knacka dörr. Glöm att du kan få henne att stå vid vallokalen och dela ut valsedlar. Hon har funnit sin valrörelse. Hon har bestämt sig för hur hon gör mest nytta för vårt parti. Har DU bestämt dig för hur du gör?

Alla behöver inte göra allt. Fast, det finns många som behöver göra något. Kom igen. Nedräkningen har börjat. Vill du vara med efter valdagen och fördela posterna så är det hög tid att du börjar engagera dig i valrörelsen. Det handlar om att du ska göra det på ditt sätt. Alla kan göra något.

Om du gillar att knacka dörr och snacka med folk. Gör det. Knacka alla dörrar i Trelleborgs kommun och dela ut vårt material. Vi har så det räcker och blir över.

Vill du vara med och bemanna (M)ötesplatsen? Det finns en stol för dig också.

Vill du vara med och se till att vi är väl representerade på Valengallerian? Det finns plats för dig.

Vill du bara gå runt, få motion och samtidigt dela ut material? Vi har material för dig att dela ut.

Är du en fena på att skriva bra insändare? GÖR det. Berätta allt bra som hänt och vad vi vill.

 

Kom igen! Alla behövs. Alla kan bidra på något sätt i denna valrörelse. Om alla är med på något sätt, så kommer vi vinna. Vi kommer se till att vi har ett vettigt sansat stabilt erfaren bra ledarskap i Trelleborg, Skåne och Sverige. Men det kommer inte komma av sig själv. Alla måste hjälpa till. Alla måste göra sitt bästa. Alla behövs för att säkerställa ett vettigt sansat stabilt styre de kommande fyran åren i Sverige, Skåne och Trelleborg.

Det måste vi kämpa för – (M)ed kärlek till Trelleborg, Skåne och Sverige!

 

Denna text publicerades i medlemsmagasinet Blå Trelleborg i september 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s