(M)ed kärlek till Trelleborg och hela Söderslätt

(M)ed kärlek till Trelleborg och hela Söderslätt

I Trelleborgs Allehanda den 4 september ställer ”Mycket upprörd trelleborgare” en del frågor kring vad Moderaterna gjort för Trelleborg. Vill inledningsvis upplysa om att Trelleborg styrs av Femklövern, det vill säga Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna tillsammans. Här kommer några axplock av allt positivt som hänt i Trelleborgs kommun under vårt styre.

Frågor ställs om Moderaternas företagsvänlighet. Sedan jag tillrädde som kommunalråd har jag besökt drygt hundra företag runt om i kommunen för att lära mig mer om företagen och företagarnas villkor. Det har också givit möjlighet till samtal och information om kommunens utveckling. Samtalen har lett till att vi i år börjat med Näringslivsfrukostar, #trelle0745, som ger företagarna möjligheter att träffa varandra och träffa företrädare för kommunen. Under min tid som kommunalråd har drygt 500 fler företag registrerats i Trelleborg. Vi skickar också ut nyhetsbrev till näringslivet i kommunen och har regelbundna träffar med representanterna för företagarorganisationerna. Den interna etableringensgruppen ser till att företag som vill växa i kommunen eller etablera sig här får hjälp och mark att bygga på. Asks färg Happy Homes, Ahlsells och McDonalds är några exempel. Vår inkubatorverksamhet Trelleborg Green Room har också tillkommit under de senare åren. Dessutom arbetar vi för att införa Kundtjänst, som kommer kunna ta hand om 70 % av alla inkommande samtal och frågor till kommunen. Ett sätt att skapa ännu bättre service för såväl våra företagare som kommuninvånare.

Vad som gjorts för våra ungdomar och barn i behov av särskilt stöd? Det har aldrig tidigare lagts så mycket resurser som nu på bildningsverksamheten i Trelleborgs kommun. I den budget som gäller för nästa år ökar vi dessutom dessa resurser med ytterligare 10 miljoner kronor och satsningarna kommer fortsätta kommande år. Söderslättsgymnasiet är moderniserat. Söderslättshallen har renoverats och moderniserats. Vi har satsat på konstgräsplaner och skateparken i Generationsparken. Vi moderniserar våra skolor och har planer för att fortsätta detta arbete framöver. Det är viktigt med moderna och attraktiva bildningsmiljöer, i hela kommunen. Navigatorcentrum är en verksamhet som finns till för alla kommunens unga och fler sommarjobb till unga har vi sett till att fixa. Tack vare goda samtal med näringslivet och aktiv arbete ser vi också till att våra unga kommer i arbete. De slipper leva på bidrag och går från att vara bidragstagare till bidragande till välfärden.

När vi tillträdde efter valet 2006 var det långa köer till våra äldreboenden och LSS-boenden. Idag är köerna bortbyggda. Vi har sett till att fler äldreboende byggts i kommunen. Vi har sett till att LSS-boenden kommit till. Det senaste tillskottet är i TrelleborgsHems bygge Sjöjungfrun. Ser vi till de undersökningar som görs bland våra äldre, är de nöjda och mycket nöjda med den verksamhet som bedrivs. Samma goda betyd får den mat som våra äldre får.

När vi tittar på statistiken gällande sjukvårdsrelaterade larm till Räddningstjänsten har där inte skett någon direkt ökning från förra året. När jag kollat av med ansvariga inom Region Skåne är insatstiderna för ambulanserna i princip oförändrade på 11 minuter jämfört med förra året.

Valet är ditt - välj ditt kommunalråd! Med erfarenhet, kunskap, kontakter och framåtdriv.

Valet är ditt – välj ditt kommunalråd!
Med erfarenhet, kunskap, kontakter och framåtdriv.

Detta publicerades i Trellebors Allehanda den 10 september 2014

2 reaktioner på ”(M)ed kärlek till Trelleborg och hela Söderslätt

  1. Fortfarande är Trelleborg något av en ”Bromskloss betr.cykelvägar och inf.betr.dessa vägar.
    Andra kommuner är långt före.Det planeras t.ex.en cykelväg längs västkusten till Göteborg en annan från Simrishamn norröver.Från Tbg.kan man nästan på cykla på cykelväg ända ut till Österlen.!Vill man cykla västerut längshavet.Är det stopp i Albäcksskogen.Aldrig man hör ett ord om det där måste vi se och fixa,t.ex.Jag tycker Ni ansvariga borde se till att komma igång med denna cykelväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s