Ny vecka på gång – vecka 42

Ny vecka på gång – vecka 42

 

Ännu en vecka läggs nu till handlingarna. Jag har haft en hel del trevliga möten och ett besök från Kina. Kan nog ändå säga att två saker i veckan var lite roligare.

Den ena var uppföljningskonferensen gällande den lokala överenskommelsen TrelleborgTillsammans. Bra och trevliga samtal där företrädare från Trelleborgs kommun och den idéburna sektorn möttes och funderade över hur vi tillsammans kan hjälpas åt och utveckla Trelleborgs kommun. Ett år efter att vi undertecknade TrelleborgTillsammans så är vi fortfarande i framkant gällande dessa frågor. Många kommun funderar och diskuterar, tittar avundsjukt på Trelleborg och det som händer här. Vi kanske tycker att det går lite väl långsamt, men det är nya vägar som trampas upp. Det är nog rätt klokt att trampa försiktigt framåt eftersom detta är nytt och spännande, även om vi får anses vara ”gamla i gamet”.

 

 

Den andra speciella saken var studiebesöket på Hantwerksbryggeriet i Hönsinge. Roligt att höra hur en persons nyfikenhet för öl vuxit från sedvanligt trixande i köket till två personers investering i det som kommer bli det första mikrobryggeriet i Trelleborgs kommun. Fyra olika ölsorter har de två herrarna smakat sig fram till och är nu redo att börja producera i större mängder. Ser fram emot den dagen, eller snarare kvällen, som jag kan beställa en lokalt producerad öl från Trelleborgs kommun.

 

Veckan som kommer innebär en del resor. En sväng till Stockholm och mötena med anledning av beredningarna på SKL, en sväng till Nürnberg när Trelleborgs kommun ska bli medlemmar i European Coalition of  Cities agaist Racism – ECCAR

 

 

Måndagen den 13 oktober 

 

Invigning, Alfred Pedersen öppnar Nordens största tomatodling i Trelleborg

Avstämningsmöte med Moderaterna i Trelleborg med anledning av valresultatet och förhandlingarna

 
Tisdagen den 14 oktober

 

Invigning av färjeläge 10

Den årliga internationella Hamnkonferensen, Malmrossalen

Onsdagen den 15 oktober

 

Ordförandeberedning

Politisk ledningsgrupp

Inför SKL – Stockholm

Torsdagen den 16 oktober

 

Förmöte SKL – Stockholm

Besök från Kina

Reser till Nürnberg

 
Fredagen den 17 oktober

 

European Coalition of Cities against Racism ECCAR – Nürnberg

Lördagen den 18 oktober

 

European Coalition of Cities against Racism ECCAR – Nürnberg

Söndagen den 19 oktober

 

European Coalition of Cities against Racism ECCAR – Nürnberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s