Ett nytt år med nya krafter

Ett nytt år med nya krafter

 

När dessa rader skrivs har precis mandatperiodens första kommunstyrelsesammanträde genomförts. Så klart är vi alla lite ovana så här i början av året, i början av mandatperioden. Nya ledamöter, nya ersättare, en del gamla som är i nya roller och nya platser för alla i princip.

Den majoritetsröra, Propellern, som ska styra Trelleborg de kommande fyra åren har sagt sig vara garant för att saker och ting ska hända. Nu ska det bli drag under galoscherna, fart i håret och allt det där. Än så länge är det mest fartfyllda uttryck från dessa ”återremiss”. Visst. Jag kan ha viss förståelse att det är en del man vill sätta sin egen prägel på, men varför gör man inte det? Istället för att skicka saker och ting tillbaka för att utredas mer så kan de ju använda sin majoritetsställning och fatta beslut. Just nu fattas beslut i Trelleborg.

De beslut som väl tas av majoritetsröran kan vara väldigt motsägelsefulla. Man är ibland både för och emot ringvägar och utveckling. De slår sig själva för bröstet och utropar sig till att vara företagsvänliga när de sedan beslutar tvärt emot vad som kan anses vara företagsvänligt. Passande nog har de valt en propeller som sin symbol, för det som verkar vara deras politik så här långt är rena rama snurren.

Vi ska dock inte vara kverulanter i opposition. Vem lyssnade till Peter när väl vargen kom? Vi ska så klart se till att hela tiden ligga i framkant med vår politik. Det är väldigt viktigt att vi håller igång det höga tempot som vi haft de gångna åtta åren. Vi ska ständigt föda nya idéer och tänka nya tankar. Bara för att vi hamnat i oppositions har inte vår kärlek till Trelleborg och Söderslätt svalnat.

Jag hoppas att ni alla känner att ni kan och vill vara delaktiga i utformandet av den borgerliga oppositionspolitiken de kommande åren. Det är min fasta övertygelse att Moderaterna i Trelleborg har alla förutsättningar att åter styra Trelleborg, senast efter valet 2018. Vi ska helt klart vara ödmjuka i att vi inte kunde behålla det antal mandat vi lyckades vinna i valet 2010. Trots allt ska vi komma ihåg att vi gjorde det bästa valresultatet på hela 2000-talet.

Moderaterna har fått en ny partiledare. Detta kommer innebära förändringar i den politiska riktningen för partiet som även kommer påverka oss i Trelleborgs kommun. Jag hoppas verkligen att vi alla är aktiva och delaktiga i detta arbete. Det är också viktigt att vi hela tiden lyssna in vad som är viktigt och aktuellt i vardagen runt om i kommunen. Vi har nu fyra år på oss att lyssna in, plocka upp och göra politik av vad det som kommens invånare vill och funderar kring.

Vårt mål måste vara klart. Vi ska se till att med en bra offensiv kreativ positiv oppositionspolitik visa att vår politik med våra förtroendevalda är rätt för vår kommun. Vi är de som tar ansvar och utvecklar Trelleborgs kommun – varje dag, hela tiden.

Kom igen – nu kör vi för fullt. Nytt år med nya krafter för hela kommunens bästa!

 

Denna text publicerades som min ledare i Moderaterna i Trelleborgs medlemstidning Blå Trelleborg i januari 2015.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s