Trelleborg blir en del i Boplats Syd

Trelleborg blir en del i Boplats Syd

Vid kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte igår den 21 januari bestämdes att Trelleborg ska bli en del i den regionala bostadskön – Boplats Syd. Förslaget om att Trelleborg ska ingå i Boplats Syd initierades av Femklövern i augusti förra året.

En av strategierna i den fördjupade översiktsplanen för Trelleborg är att vi ska bli mer av en regional stad. Genom gårdagens beslut tar vi ett steg på den resan, vilket är positivt. Jag tror nämligen det är bättre för Trelleborg att ingå i ett större sammanhang än att försöka administrera en egen bostadskö. Fler kan få möjlighet att söka bostad här, under förutsättning att de olika fastighetsägarna ansluter sig. Det plus att fler bostäder byggs skapar förutsättningar för att fler kan hitta hem i Trelleborg. I den bästa av världar kommer även kösiffrorna användas för planering av framtida byggnation.

Första steget är tagit. Nu är det viktigt att fler steg tas i rätt riktning.

Här är pressmeddelandet som gick ut i samband med att Femklövern tog initiativet kring att ingå i en regional bostadskö via Boplats Syd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s