Lägg i växeln. Trampa på gasen. #framåtTrelleborg

Lägg i växeln. Trampa på gasen. #framåtTrelleborg

I veckan sammanträdde kommunstyrelsen. Två beslut togs som visar att den majoritet som styr Trelleborgs kommun INTE är beredda att lägga i en högre växel för tillväxt i Trelleborg.

Trelleborgs kommun har under ett par år haft det offensiva målet att år 2025 ha en befolkning på 50 000 invånare. Det vill säga att vi de kommande tio åren ska vi växa med drygt sju tusen invånare. En tydlig målsättning för tillväxt. En tydlig signal till omvärlden att vi vill växa. En tydlig signal om att vi vill framåt och få fler invånare.

Nu har målet luddats till. Nu sänker Trelleborg sina ambitioner. Nytt måldatum är år 2028. Det man kan undra är varför inte sänka ambitionerna än mer när man ändå är igång? Varför är 2028 mer rimligt än 2025 eller 2030?

Ett till synes mindre beslut, om att inte fortsätta satsningen på en fastighetsstrateg, är också skadligt för tillväxten. Vi har de senare åren haft en hel del förhandlingar mellan Trelleborgs kommun och olika intressenter och exploatörer. Här har det visat sig ytterst givande att ha en särskild person som är kunnig och skött förhandlingarna. När nu majoriteten väljer att inte finansiera denna tjänst för framtiden kommer vi halka efter i utveckling. Detta är oroväckande.

Det handlar om ledarskap. Det handlar om tydliga signaler till omvärlden. För knappt ett halvår sedan togs vår offensiva framåtriktade fördjupade översiktsplan för Trelleborgs stad 2025. Genast börjar det halta. Olika signaler om kommunens ambitioner är skadligt.

Vi, De borgerliga, i Trelleborg har högre ambitioner och högre tilltro till Trelleborgs attraktivitet. Vi vill mer än den styrande majoriteten. Vi säger Framåt Trelleborg – för tillväxt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s