Motion om att #Trelleborg ska bli Årets stadskärna 2020

Motion om att Trelleborg ska bli Årets stadskärna 2020

 

Idag lämnar Moderaterna i Trelleborg in motionen om att Trelleborg ska bli Årets stadskärna 2020. Följande kommenterer i frågan lämnade jag i samband med att motionen lämnades in:

”Det gäller att nu kavla upp ärmarna och ta tag i frågan. Vi kan inte bara sitta och vänta i Trelleborg utan nu måste vi börja jobba för tillväxt. Vi har en fantasiskt fin stadskärna som idag är något av en okänd oslipad diamant. Med god samverkan mellan kommunen, handlarna och fastighetsägarna har vi alla möjligheter i världen att visa upp denna diamant för omvärlden.” säger Ulf Bingsgård (M) oppositionsråd i Trelleborg.

Förutsättningarna är goda. Senare i år kommer Pågatågstrafiken till Trelleborg. Om vi alla arbetar tillsammans kommer det verkligen lyfta stadskärnan och Trelleborg.

”Men arbetet måste påbörjas nu. Vi hoppas att majoriteten inser allvaret och tack vare denna motion tar tag i frågan. Hög tid att börja agera. Hög tid för att skapa tillväxt i Trelleborg – Framåt Trelleborg!” avslutar Ulf Bingsgård.

 

Motion

Våga anta utmaningen – satsa på att Trelleborg blir Årets stadskärna 2020

Många har pratat om problemet. Många vill ta tag i utmaningen, att få ett än mer levande centrum i Trelleborg. Trelleborgs kommun har under många år tillsammans med fastighetsägarna och handlarna i Trelleborg arbetat för centrums utveckling genom Citysamverkan. Olika typer av arrangemang har visat på stadens möjligheter och dragningskraften. Vissa ser med oro på att Pågatågstrafiken kommer i december. Vi ser möjligheterna. Det handlar så klart om att på bästa möjliga sätt sälja in Trelleborgs centrum till trelleborgare och övriga i vårt närområde.

Under 2014 antogs en offensiv fördjupad översiktsplan för Trelleborgs stad med visioner för de kommande tio åren. En del av detta är hur centrum ska kunna genomgå en utveckling och bli än mer livskraftigt. Det handlar om många olika strategier och samverkande faktorer. Möjligheterna är många och finns, men vi måste också agera för att något ska ske.

Vårtinget 2014 arrangerades med fokus på centrum och stadens möjligheter. Organisationen Svenska Stadskärnor, som Trelleborgs kommun är medlem i, var där och inspirerade auditoriet. I den paneldiskussion som följde mellan olika aktörer blev det tydligt att vilja finns att göra mer. För att fånga upp den vilja som kom från stadens handlare och fastighetsägare är det nu viktigt att inte tappa tempo. Det är viktigt att våga ta tag i frågan och sätta ett tuff framåtsyftande mål och börja arbeta för det. Detta mål ska vara att Trelleborgs kommun vinner utmärkelse ”Årets stadskärna 2020”:

Med anledning av detta yrkar jag:

– Att Trelleborgs kommun ska anta målsättningen att bli Årets stadskärna 2020 och omgående påbörja arbetet för att uppnå detta.

 

Trelleborg - Årets stadskärna 2020?  JA, om det blir som vi vill.

Trelleborg – Årets stadskärna 2020?
JA, om det blir som vi vill.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s