Ny månad, ny vecka – vecka 10

Ny månad, ny vecka – vecka 10

Förra veckan var fullmäktigefull. På måndag hade vi kommunfullmäktige i Trelleborg. Tisdagen var vikt åt regionfullmäktige. För egen del tyckte jag att vi fick till bra debatter både här och där. I kommunfullmäktige blev fokus satt på majoritetens bristande förmåga till ledarskap och vilja att sätta tuffa mål. Det första de gör när de träder till är att de säker ambitionen för Trelleborgs kommun. Till skillnad från oss, så tror de att vi når 50 000-invånarsstrecket 2028. Vi säger att vi ska nå dit 2025.

Debatten i regionfullmäktige blev tydlig kring Socialdemokraternas svikna vallöfte om öppettiderna på Lasarettet i Trelleborg. Hela debatten finns att finna på Region Skånes hemsida. En godbit finns att avnjuta här.

Kul att se att de frukostmöten som jag tog initiativ till, #trelle0745 fortsätter att locka stort antal företagare. Mycket intressant blev sagt av Fastighetsägarna Syds VD Susanne Rikardsson, som var årets första talare.

Riktigt roligt var också det politiska minglet som arrangerades under lördagen med Folkpartiet och Moderaterna. Många kloka idéer föddes och gott samtalsklimat. Det blev tydligt att de som har ambitioner för Trelleborgs kommuns framtid är De borgerliga. Ska bli kul att få driva på dessa frågor under de kommande fyra åren.

Veckan som kommer innehåller smått och gott. Följande har vecka 10 att bjuda på:

Måndagen den 2 mars

Besök från Kina

Förmöte med Moderaterna i Trelleborg

Tisdagen den 3 mars

Demokratiberedningen, Region Skåne

Onsdagen den 4 mars

Kommunstyrelsen

Avslutning med Alliansen på SKL, Stockholm

Torsdagen den 5 mars

Sista mötet med Demokratiberedningen på SKL för denna mandatperiod.

Viva la Pop, Orups show på Hamburger Börs

Fredagen den 6 mars

Träff med min konstnär

Livet är en schlager, Cirkus i Stockholm

Lördagen den 7 mars

Sverigedagen – utvecklingsdag för Moderaterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s