Besök från Chengdu i Trelleborg

Besök från Chengdu i Trelleborg

Idag hade jag möjlighet att träffa en delegation på sex personer från provisen Sichuan i Kina. Delegationen leddes av Feng Wensheng, Deputy Director på Sichuan Provincial Transport Department. Resten av delegationen från samma instans bestod av Liu Jiemei, Chief of Finance Division och Hu Houchi, Deputy Researcher of Integrated Planning Division/Senior Engineer. Från  Navigational Bureau of Sichuan Provincial Transport Department deltog Hu Xu, Deputy Director/Senior Engineer. Från Communication Surveying & Design Institute of Sichuan Provincial Transport Department kom Jian Yi, Vice Director/Senior Engineer, samt Liu Quan, Senior Engineer, Communication Surveying & Design Institute of Sichuan Provincial Transport Department.

Jag presenterade Trelleborgs kommun, vår organisation och våra framtidsutmaningar. En hel del av samtalet hamnade kring infrastruktur och dess finansiering. De var så klart intresserade av gränsdragningen mellan kommunal finansiering och statlig finansiering. Tur att jag har haft en del av de frågorna på mitt bord de gångna åren.

Delegationen från Chengdu, provinshuvudstad i Sichuan, på besök i Trelleborg.

Delegationen från Chengdu, provinshuvudstad i Sichuan, på besök i Trelleborg.

 

Det är på ett sätt lustig att det finns så stora likheter inom vissa områden. De var nyfikna kring hur vi arbetar för att få mer infrastruktur och vem som betalar. Sen är det gigantiska skillnader när jag med stolthet förklarar att vi är 42 973 invånare med en offensiv strategi att bli 50 000 invånare år 2028.  Provinsen  Sichuan har 80 miljoner invånare och staden, provinshuvudstaden Chengdu, har lite mer än 10 miljoner invånare. Viss skillnad på Trelleborg och Skåne 😉 Men besöket var intressant och förhoppningsvis givande för båda parter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s