Nya tider, nya tag

Nya tider, nya tag

En valseger ger så klart en massa energi och kreativitet. Ett val som gick som det senaste gjorde var knappast en energigivare. Jag tror att vi var många som funderade ett antal gånger över vad vi gett oss in på. Men, livet fortsätter ändå. Jorden snurrar sina varv för fullt och bryr sig inte nämnvärt över valresultat eller maktkonstellationer i Trelleborg. Nu har vi brutit ihop. Det är bara att bita ihop och börja bygga för framtiden.

Jag måste säga att jag har varit överraskad över hur bra stämning vi haft inom partiet efter valet. Tror inte jag varit ensam om att uppleva det så. Vi har genomfört möten där det varit val till olika poster utan att inbördeskrig brutit ut. Tyvärr så ser det faktiskt ut så i många kommuner runt om oss. Vi har med god stämning nominerat och val. Vi har också tagit stegen för att skapa en politik för framtidens Trelleborg, tillsammans med Folkpartiet.

En lördag i februari samlades ett stort gäng engagerade moderater och folkpartister för att prata sig samman. En del har jobbat tillsammans i år tidigare, en del träffades nästan för första gången. Samtal i smågrupper och återsamling för redovisning i storgrupp.

Inget ska tas ut i förväg. Men, jag kommer hålla koll på den lördagen i kalender framöver. Det finns nämligen en påtaglig chans att denna dag kommer gå till historien. Det kan mycket väl vara så att det var just denna dag som De borgerliga i Trelleborg tog sina första gemensamma steg för att lägga grunden till valseger 2018.

Det fanns något i luften. Det fanns en känsla i samtalen och i rummet som kändes hoppfullt. Nu var detta inte ett gäng som ältade det gamla. Vi tog erfarenhet från de åtta år vi styrt tillsammans och laddade batterierna med ny kraft. Goda och kloka samtal kring vad vi vill åstadkomma den kommande mandatperioden. En känsla av att vi har mycket att ge och att vi kan göra det tillsammans.

Jag tycker mig märka likande signaler och känslor både från nationell och regional nivå. Alliansen är inte död utan nu tas nya tag för att säkerställa valseger senast 2018.

Det är ofrånkomligt att åtta år av ansvarstagande och styrning tar på krafterna. Nu har vi omformerat våra trupper och laddar på för fullt. Vi ska driva en vaken, tydlig och positiv oppositionspolitik i Trelleborgs kommun. Vi ska visa inte bara våra politiska motståndare utan alla trelleborgare att vi har vilja och kunskapen som kan ta Trelleborgs kommun in i framtiden. Vi kommer inte göra detta själv, utan kommer vara ute och lyssna in. Finna vardagens problem för att kunna leta upp lösningarna på dessa.

De borgerliga i Trelleborg, Moderaterna och Folkpartiet, har laget redo. Nu tar vi nya tag och gör oss redo för att möta framtidens utmaningar.

 

Och förresten – GLAD PÅSK!

 

Denna text, min ledare, publicerades i marsnumret av Blå Trelleborg, medlemstidningen för Moderaterna i Trelleborg.

 

th

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s