Första riktiga sommarveckan – vecka 28

Första riktiga sommarveckan – vecka 28

 

Lämnar en väldigt intensiv vecka bakom mig. Stor del av det intensiva är så klart relaterat till Almedalen. Fast, jag förstärkte utmaningen med att strax före min avresa ha ett besök från Kina och vid hemkomst var det möten, vigslar, bilhämtning och vikingavigseln på Trelleborgen.

Almedalen är väldigt roligt att besöka. Mitt första år var 2004 och det har varit intressant att se hur det har vuxit. Tycker att i år var det ändå något färre antal personer. Känns som den nästan vansinniga tillväxt som varit av olika arrangemang och besökare har bromsats upp. Tror det är bra. För mig handlade mina dagar i Visby om att skapa kontakter och underhålla kontakter. Roligt också att få delta vid Trelleborgs kommuns fullsatta seminarium kring hur vi arbetat med arbetsmarknadsfrågor. Det blir tydligare och tydligare att det sätt vi arbetat på har varit rätt väg att vandra. Fler och fler kommer in i arbete – på riktigt. Vi har skapat förutsättningar för att få fler att gå från att vara bidragstagande till bidragande. Glad och stolt över den utvecklingen. Glad och stolt över att ha varit delaktig i denna resa och de viktiga beslut som tagits.

Väl hemkommen var det att ta del av en annan stor fråga som varit viktig i mitt liv. Det handlar om Trelleborgen och den stora årliga vikingamarknad med vikingaslag som varit. Extra roligt är det så klart att få vara delaktig i vikingavigseln, denna unika vigsel som genomför på Trelleborgen varje år. Roligt att se hur borgen lever upp när vikingarna är här. Roligt att gå omkring och se vad för fint och spännande som säljs i år och varje år utökas min kollektion med någon passande vikingadetalj.

 

Vecka 28

Måndagen den 6 juli

EGO-föredrag på Rotary
Berättelsen om Ulf

 

Tisdagen den 7 juli

Planeringsmöte inför en vigsel

 

Torsdagen den 9 juli

Träffar Ungdomsforum för samtal om deras kommande uppdrag i Trelleborgs kommun.
Ett bra och viktigt sätt för Trelleborgs kommun att kunna lyssna till ungas tankar kring kommunens framtid och utmaningar.

 

Fredagen den 10 juli

Vigsel

 

Lördagen den 11 juli

SvedalaRock

 

Besöket från Chongqing i Trelleborg

Delegationen från Chongqing i Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s