Fatta beslut

Fatta beslut 

I lördagens (2015-07-11) Trelleborgs Allehanda läser vi att Trelleborgs Hamn AB och Trelleborgs kommun fått sin ansökan om EU-medel beviljad. Det är med förvåning vi läser kommunstyrelsens vice ordförande, Bertil Larssons (SÖS) uttalande om den beviljande EU-ansökan. Eller är det egentligen så förvånande med tanke på Söderslättspartiets hamnfientliga inställning?

 

Trelleborgs kommun, främst via Trelleborgs hamns försorg, har under många år bedrivit ett utvecklingsarbete av hamnverksamheten tack vare medfinansiering från EU. Ett medvetet och lyckosamt arbete med att få mångmiljon belopp i medfinansiering. Givetvis tack vare bra ansökningar med även eftersom det handlat om investeringar som är viktiga för Sverige och Europa.

 

Skriva en ansökan är inte något som görs lättvindigt. Det tar tid och kräver en hel del arbetsinsatser från berörda tjänstemän. Få en ansökan beviljad är inte heller ett beslut som fattas av berörda statliga och europeiska instanser på ett lättvindigt sätt.

 

Det är därför vi förvånas av Bertil Larssons uttalande om att nu först ska han lusläsa ansökan. En ansökan som beslöts skickas in när han och Kvartetten tillträtt. Var han och Kvartettkompisarna inte medvetna om vad man fattade beslut om?

 

Kommunstyrelsen var enig i sitt beslut om att ansöka om utredningspengarna. För oss var det tydligt att ansökan handlade om utredningar om en ny infart och ett truck- och logistikcentrum i enlighet med den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad som beslöts om i bred politisk enighet förra året.

 

Är det inte hög tid att sluta konstla och börja jobba för Sjöstadens förverkligande? Låt det sunda förnuftet få råda gällande stadens utveckling, ringvägen, truck- och logistikcentrum och den östliga infarten till hamnen. Vi är beredda. Vi vill få upp tempot. Flytta hamnen från stadskärnan och låta trelleborgarna få möta havet i staden NU!

 

Ulf Bingsgård, Moderaterna, oppositionsråd

Jan Isaksson, Moderaterna, vice ordförande, Trelleborgs Hamn AB

Denna insändare publicerades den 20 juli i Trelleborgs Allehanda 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s