Fagra ord gömmer inte verklighetens svångrem

Fagra ord gömmer inte verklighetens svångrem 

Lördagen den 11 juli genomfördes en manifestation i Trelleborg mot våld. Vid denna manifestation talade kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) om vad en kommun kan göra för att minska våldshandlingar. Enligt Trelleborgs Allehanda sas ”I kommunen kan vi satsa resurser på skolan. En välfungerande skola ger trygghet för den uppväxande generationen. Vi ska också ha bra fritidsverksamhet med bra idrottshallar och planer. Och ge föreningar bidrag så att de kan suga upp både ungdomar och vuxna.” Detta uttalande instämmer vi till fullo i.

Det som däremot gör det märkligt är att det knappt gått en månad sedan Torbjörn Karlsson röstat för kraftiga besparingar på välfärden i Trelleborg. På samma gång vill han alltså att skolan ska spara 20 miljoner och kultur- och fritidsnämnderna 4,5 miljoner nästa år. Detta samtidigt som De borgerliga i Trelleborg, Moderaterna och Folkpartiet, presenterar en budget som satsar 15 miljoner på skolan och 2 miljoner på kultur- och fritidsnämnderna.

Prata går ju, men det är handling som gäller. Socialdemokraterna, Centerpartiet, Söderslättspartiet och Miljöpartiet röstade för en budget som innebär oplanerade nedskärningar i kommunens verksamheter. Så, stå inte och prata om vikten av satsningarna när det är nedskärningspolitik med precis motsatt verkan som tagit över i Trelleborgs kommun.

 

Ulf Bingsgård, oppositionsråd, Moderaterna

Lars Mikkelä, ledamot, Bildningsnämnden, Moderaterna  
Denna insändare publicerades i Trellebirgs Allehanda den 21 juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s