Vem kan svara på en inbjudan som aldrig kommit?

Vem kan svara på en inbjudan som aldrig kommit?

 

I Trelleborgs Allehanda den 24 juli framförs kritik mot bland annat mig för att jag inte närvarade vid manifestationen mot våld den 11 juli. I insändare påstås att Moderaterna fått inbjudan till denna manifestation. Jag har inte sett någon inbjudan till denna manifestation, varken i min roll som ordförande i Moderaterna i Trelleborg eller som oppositionsråd för De borgerliga i Trelleborg. Mikael Rubin, gruppledare för Moderaterna, har inte heller fått någon inbjudan. För egen del var jag upptagen på annat håll på ett annat evenemang som jag fått inbjudan till.

Karin Albins och Håkan Bercics engagemang mot våld är lovvärt. Det är bra med medborgerligt engagemang som komplement till det arbete som görs mot våld, bland annat i samarbete mellan Polisen och Trelleborgs kommun. Även civilsamhället, våra ideella krafter i kommunen, gör ett viktigt arbete här.

Den kritik som jag och Lars Mikkelä framför mot Torbjörn Karlsson (S) och Kvartetten bygger på att i tal pratas det om att satsa på skola och fritidsverksamheten, när verklighetens politik i Trelleborg innebär nerdragningar. Skolan ska spara 20 miljoner och kultur- och fritidsnämnderna 4,5 miljoner nästa år. Då klingar det tomt att prata om vikten av satsningar när man agerar rakt i motsats mot detta.

Säger man att man gör eller ska göra något så ska man också hålla det. Falskt klingar det annars.

 

Ulf Bingsgård

Oppositionsråd (M)
Ordförande för Moderaterna i Trelleborg

 

Denna insändare publicerades i Trelleborgs Allehanda den 27 juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s