En fråga kring krishantering och information

En fråga kring krishantering och information
Idag har jag, med anledning av den senaste tidens sprängningar i Trelleborg, skickat in följande fråga till kommunstyrelsens ordförande tillika krisledningsnämndens ordförande Torbjörn Karlsson (S).

Det som inträffat de senaste dagarna är otrevligt och kan bara fördömas.

Jag är mer orolig över den bristande information som varit kopplat till det inträffade till oss i krisledningsnämnden. Jag menar inte att vi har haft läge att inkallas, men att få någon form av information direkt från ansvariga anser jag skulle ha skett. Vi har personal som varit orolig och givetvis trelleborgare som också delar denna oro. Varför har kommunens ledning inte agerat och informerat?

Detta är bakgrunden till den fråga som jag ställer idag. Tyvärr kommer svar tidigast i kommunfullmäktige i september, men jag hoppas att vi inte behöver vänta så länge på att bli informerade när det händer den här typen av extra ordinära händelser.

Bifogar min fråga i helhet nedan.

………………………………………………….
Fråga
till kommunstyrelsens ordförande tillika krisledningsnämndens ordförande Torbjörn Karlsson (S) gällande krishantering och information

Slutet på vecka 32 blev en dyster vecka i Trelleborgs kommun. På mindre än tre dagar drabbades Trelleborg av två sprängningar. Den ena var riktad mot en privatperson. Den andra riktades mot Trelleborgs kommun, mot en byggnad som bland annat Socialförvaltningen har sina lokaler i.

Det inträffade är givetvis otroligt otrevligt och kan bara fördömas.

Något jag är förvånad över är att fastän jag är ledamot av kommunens krisledningsnämnd, så har jag inte på något sätt blivit informerad kring det inträffade. Jag förväntar mig inte att vi ska kallas in till möte. Det är en bedömning som helt och hållet är ordförandes. Men information kring det inträffade bör ske via våra egna kanaler. Jag tycker att det inträffade är av sådan karaktär att, fastän det är sommar och semester, så borde i alla fall krisledningsnämnden informeras kring vad som har hänt och vad som ska ske framöver.

Min fråga till kommunstyrelsens ordförande tillika krisledningsnämndens ordförande Torbjörn Karlsson (S) är:

–       Anser du att informationen till krisledningsnämnden varit tillfredsställande kring det inträffade?

Trelleborg 2015-08-08

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot i krisledningsnämnden
Ledamot i kommunfullmäktige

En reaktion på ”En fråga kring krishantering och information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s