I vår närhet

I vår närhet

Jag fick en fråga på Facebook om den pågående flyktingkatastrofen och min åsikt om denna. Svarade på inlägget, men väljer att skriva mitt svar här också.

 

Jag har sedan jag läste din fråga funderat på vad jag ska skriva för svar. Inte för att jag är osäker på vad jag tycker, utan mest funderat på om man kan tycka något annat än att det som händer just nu kring Medelhavet är hemskt.

Jag tycker att den formulering som surrar runt på sociala medier av Angela Merkel är helt rätt och passande. Om vi kan klara av att rädda banker, så ska Europa kunna klara av att hantera detta.

Det egentliga problemet är ju inte de som flyr för sina liv. Det är anledningen till varför de flyr från sina hemländer. Jag tycker det är oroväckande att världssamfundet inte gemensamt kan hantera denna fråga så att folk kan känna sig trygga i sina egna hem utan tvingas ut på flykt på detta sätt. Fly från sina hem och riskerar livet om och om och om och om igen i hoppet att finna fred och ro.

Jag känner en oro och hoppas verkligen att, i första hand, Europas ledare kan finna en väg framåt för att hantera denna eskalerande katastrof. Jag hoppas, i andra hand, att världssamfundet vaknar upp och ställer sig upp som en man och börjar agera mot detta elände. Ingen människa i världen ska någon gång, någonstans känna sig tvingad att fly från sitt hem.

Ens hem är ens borg. Där ska man vara trygg och säker. De vågor av oro som sköljer över oss är inte värdigt ett modernt samhälle. Varje människa ska känna sig trygg i sitt hem, oavsett var i världen detta hem är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s