Hatten av för Top Hat

Hatten av för Top Hat
I lördags den 5 september var det Nordenpremiär på Top Hat, en musikal med musik skriven av Irwing Berlin. En musikal helt översatt till svenska vilket gör att en del gamla godingar kunde upplevas i ny och annorlunda tappning.

Det sceniska

Stora scenen på Malmö Opera användes fullt ut. Men inte bara de traditonella sceningångarna användes utan även entréer gjordes till scen från publiken. Orkestern var på plats på scen och hela skådespelet tog sin plats framför dem.

Förvånansvärt mycket dekor och utsmyckning var på plats på scen. För mig var det positivt att man ansträngt sig. Även om det inte är som att se en musikal i London.

Det blir ändå en bra känsla av hotell i London och piazzan i Venedig.

Betyg:

UB. UB. UB. UB UB. UB 


Framträdande och sång

Huvudrollen, Jerry Travers, är väl spelad. Det är nästan som man får känslan av att Fred Astair har återuppstått. Dale Tremont, den kvinnliga huvudrollen, är nära nog en återuppstånden Ginger Rogers. De båda spelar bra med och mot varandra. Dansar fram över golvet, nästan svävar fram, och sjunger bra.

Jerry Travers och Dale Tremont svävar fram över scen

 

 

Fyra biroller ger storyn extra fyllighet och humor. Det gifta paret, Mr och Mrs Hardwick som lever i en hatkärleksfull samvaro. Butlern Bates och kläddesignern Beddini spelar sina roller väl och ger extra krydda i helheten.

Hela ensemblen dansar och sjunger bra. Mäktig avslutning när hela scenen fylls av sjungande steppande frackklädda personer. Verkligen roligt att se hela stora scenen full av sjungande dansande personer. Riktigt mäktigt. Precis som jag minns de gamla Hollywood-filmerna, när det bara blir fler och fler som fyller scenen och sjunger och dansar.

Betyg:

UB  UB  UB  UB  UB  UB


Avslutande omdöme

Det känns som att premiärnerverna dallrar till lite, men annars levereras en musikal med hög kvalitet. Riktigt kul att de och uppleva. Det man hoppas på att man ska uppleva får man – och lite till.

Det kändes som att nog alla i den fullsatta salongen dansade ut från Malmö Opera med ett leende på läpparna.

Jag kan inget annat göra än rekommendera ett besök. Det är verkligen väl värt besöket.

Det enda jag saknar, åter igen inspirerad av London, är möjligheten att köpa med sig en CD hem. Hade gärna återupplevt denna höjdarkväll flera gånger.
Betyg

UB. UB. UB. UB. UB  UB


Hela den duktiga ensemblen får välförtjänta stående ovationer efter premiären av Top Hat


En reaktion på ”Hatten av för Top Hat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s