Ett år har gått

Ett år har gått 

Nu vänds bladen. De förändras från gröna till gula och röda. På samma sätt kan man se och fundera över utvecklingen i Trelleborgs kommun.

Minns ni för ett år sedan? När det blev september var vi inne i den hetaste delen av vår valrörelse. Kampanjer nästan varje dag. Det knackades dörrar, vi hade kampanjer på stan och det var specialpubkvällar både i Trelleborg och Anderslöv. En valrörelse är rolig och energigivande. Minns fortfarande när jag själv varit ute en sista sväng på lördagskvällen för att dela ut mitt sista personvalsmaterial. Skulle bara snurra förbi (M)ötesplatsen för en sista koll. När jag kommer dit, trött och redo för sängen, möts jag av ett gäng MUF:are som då skulle ut på en sista nattkampanj. Ut och lägga material i brevlådorna, så det fanns något vettigt att läsa på morgonen när man skulle gå till vallokalerna. Alla var trötta, men ändå så fanns den sista gnistan i oss. Vi ville göra vårt för att finnas där, övertyga den sista osäkra väljaren.

Ett år går fort. Ett år är lång tid. Känslorna är delade när det gäller den tid som gått. Alltid ifrån valresultatet, förhandlingarna och därefter maktskiftet. Allt snack som blev när de nya skulle träda till. Allt som skulle hända och ske. All smutskastning som varit mot den tid då vi styrt Trelleborgs kommun. Nu skulle det bli ordning och reda, full fart framåt och en rivstart utlovades.

Det är farligt att lova för mycket, sitta på för höga hästar i opposition. Det finns alltid risken att makten skiftas och att man får ansvaret för att genomföra allt det man lovat.

Rivstarten blev en tvärnit. Alla löften om allt som skulle hända har bara blivit tomma löften. Trelleborgs kommun står nu inför stora besparingar i kärnverksamheterna. Nerdragningar istället för satsningar. Stopp istället för gå. Var det verkligen detta trelleborgarna ville? Var det verkligen detta som var ambitionerna när man kämpade så hårt för ett maktskifte?

Vi kan inte kvar i det gamla. Vi kan inte gräma oss för det valresultat som blev 2014. Det är historia nu. Det går inte att ändra på. Vi kan lära oss av det. Det som jag ändå tycker har varit bra med att vi hamnade i opposition är att vi nu kan ägna oss åt mer politikutveckling. Vi, tillsammans med Folkpartiet, kan skapa en vinnande laguppställning inför valet 2018.

Vi har nu tre år på oss att lyssna in vad trelleborgarna vill och formulera vår politik för framtiden. Det är ett arbete som aldrig får stanna upp. I valrörelsen pratade vi om en kärlek till Trelleborg och Söderslätt. Det är en kärlek inte svalnat. Vi vill fortfarande skapa ett så mycket bättre Trelleborg. En bra kommun för alla som vill verka, leva och bo här.

Ett år har gått, tre år är kvar till nästa valrörelse. En valrörelse där vi så klart har siktet inställt på att vinna och bilda ett borgerligt styre i Trelleborg. Inte bara för att vi vill det, utan för att Trelleborg är värt ett styre som har trelleborgarnas bästa i fokus. Ett bättre Trelleborg, för alla, helt enkelt!
Denna text publicerades som ledare i Moderaterna i Trelleborgs medlemstidning Blå Trelleborg i september 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s