Besök från Chenzhou

Besök från Chenzhou

 

Idag fick Trelleborg besök från Chenzhou i Hunanprovinsen i södra Kina. Chenzhou är en stad med fem miljoner invånare och 67 % av kommunens yta består av skog. Viss skillnad mot Trelleborg. Vi är en stod jordbrukskommun medan de var en stor skogs- och gruvkommun.

Delegationen från Chenzhou

Delegationen från Chenzhou

Delegationen från Chenzhou bestod av Chen Shezhao, ordförande för Chenzhou Committee of the Chinese People’s Political Consultative Conference, Liao Meilin, generalsekreterare för Chenzhou Committee of the Chinese People’s Political Consultative Conference, Liu Guoping, deput director, Chenzhou Municipal Bureau of Housing and Urban-Rural Development samt Lin Wenting, chefsassistent, Hunan YuTeng Nonferrous Metals Co. Ltd.

Efter den inledande presentationen kring Trelleborgs kommun, vår historia, nutid och framtid blev det en del frågor. Under presentationen blev det så klart frågor också kring antalet anställa i vår kommun, eftersom det upplevs som många i relation till befolkningsmängden. Det är en rätt normal fördelning, men skiljer sig i jämförelse med kinesiska förhållanden.

Vårt samtal blev en del kring exploatering och hur vi värderar den mark vi säljer. De fick exempel på hur vi agerar när vi vill att det ska byggas i kommunen. Det blev även diskussioner kring vår föräldraförsäkring och utbildningsväsende.

Gåvor från Chenzhou

Gåvor från Chenzhou

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s