Mycket musik men ingen musikal

Mycket musik men ingen musikal

Det kan vara jag som inte kollat tillräckligt. Det kan också vara att jag har väldigt begränsade uppfattningar om vad som är musikal. Min absoluta uppfattning är att Close to you inte är en musikal. Riktigt vad det är, det har jag lite svårt att sätta mitt finger på. Det är en föreställning från början till slut enbart med sång och musik från Burt Bacharach. Ingen konsert utan en musikaliskt sammanhållen föreställning. Olika arrangemang av låtar och en trevlig helhet.

 

Criterion Theatre ligger vid Piccadilly Circus. En annorlunda upplevelse var att gå tre våningar NER för att komma till teatersalongen

 

Det sceniska

Det är en fast scen genom hela föreställning. Roligt är det att vissa publikplatser är uppe på scen. En scen som består av ett virrvarr av lampor och musikinstrument utgör bakgrunden. Soffor lite här och där. Väldigt enkelt och avskalat. Mikrofonstativ, stolar och soffor flyttas runt och en rejäl ljussättning finns. Enkelt, annorlunda men passande.

 

Scenen på Close to you

UB UB UB UB UB UB

 

Framträdandet 

Eftersom det inte finns någon berättelse så är det bara sång som gäller. Det verkade ibland som de försökte visa på en berättelse. Om den fanns missade jag den helt.

 

Ensemblen spelar för fullt i slutet på föreställningen

 

Sju personer i ensemblen som sjunger och spelar olika instrument. Helt otroligt duktiga på det. Ensemblen består av två kvinnor och fem män. Gitarr, elgitarr, bas, trummor, cello, basfiol, keyboard,piano ..ja, listan på instrument som spelades kan göras lång. Väldigt musikalisk ensemble och många vackra stämmor och stämsång.

UB UB UB UB UB UB


Avslutande omdöme

Det var en bra underhållande kväll. Musikalisk men inte en musikal. Hyllning till Burt Bacharach på ett bra sätt. Kanske inte fullt så medryckande att det blev allsång men jubel och applåder blev det allt.

Sju mycket talangfulla personer som sjöng och spelade sånger. Högt tempo och bra tolkningar. En trevlig underhållande kväll.

UB UB UB UB UB UB

 

Extranummer spelat på ukulele och det blev allsång


2 reaktioner på ”Mycket musik men ingen musikal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s