Förståelig oro över Lasarettet i Trelleborg

Förståelig oro över Lasarettet i Trelleborg

 
Den 23 december uttryckte många insändarskribenter sin oro och irritation över situationen på Lasarettet i Trelleborg. Oron och irritationen är förståelig. Lite mer än ett år har gått sedan det blev maktskifte i Region Skåne och förändringsvindarna har slagit hårt mot lasarettet. Vi minns nog alla hur Socialdemokraterna före valet i september 2014 lovade att akuten skulle vara öppen dygnet runt och ropen skallade om ambulans till alla. Öppettiderna förändrades. Två timmar kortare öppettider istället för utökning.

Jag har förståelse för att man åter vänder blickarna mot Rådhuset och förväntar sig agerande. Det rådhus blickarna ska vändas mot står inte i Trelleborg utan i Kristianstad. Där sammanträder regionfullmäktige och det är härifrån Region Skåne styrs. Det framgår av regionens hemsida vilka ledamöter i regionfullmäktige som kommer från Trelleborg. Det framgår även där att jag är en av de som ständigt påminner om vilka löften som gavs till trelleborgarna. Senast vid regionfullmäktige den 24 november. Ännu en god trelleborgare som påtalar de socialdemokratiska löftena är allianskollegan Patrik Holmberg (C).

Mitt nyårslöfte är att fortsätta att påminna Socialdemokraterna om deras löften till trelleborgarna. Det man lovar, det ska man hålla. Det man inte kan hålla, ska man inte heller lova. Jag kommer fortsätta mitt arbete för god och jämlik vård för alla skåningar, även trelleborgare.

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot i regionfullmäktige

 

Denna text publicerades i Trelleborgs Allehanda den 30 december 2015

Lasarettet i Trelleborg Bild: Region Skåne

Lasarettet i Trelleborg
Bild: Region Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s