Årets sista jobbvecka? Vecka 52

Årets sista jobbvecka? Vecka 52

 

Förra veckan hade mycket känsla av upplopp. Alltså inte den våldsamma typen utan snarare slutspurten före målgång. Målgången i detta sammanhang är så klart julledigheten.  Tre vigslar, två ägardialoger, en med TrelleborgsHem AB och en med Trelleborgs kommuns utvecklings AB. Fick också möjlighet att vara på möte med Allians för Skåne med övriga vice ordföranden från oppositionen.

Har under veckan fått inspel från olika företagare i stan som känner att kommunen slutat lyssna på dem. Inte alls bra signaler att få. Kraftsamling Trelleborg, ett av mina initiativ, där kommunens representanter träffar ledande företrädare för företagarorganisationerna verkar ha lagts ner eller i alla fall är väldigt sovande. Inte alls bra!

Årets sista kommunfullmäktige avklarades och avslutades med julbord. Än en gång fick vi från De borgerliga påtala den skakiga kommunala ekonomin. Tycker inte svaren vi fick gör att man kan sova gott och lugnt. Här är helt klart utmaningar för kommande år.

Var på ett bra och kreativt möte om framtidens sjukvård i Skåne. Det är en intern arbetsgrupp inom Moderaterna som jag är medlem i. Extra kul var det ju så klart att jag kunde lätt ta tåget till Malmö för att komma fram i tid. Smidigt och enkelt. Bra var också att jag kunde testa go’a gamla 146:ans nya rutt. Har visst en hållplats om hörnet.

En rejäl julklapp, kanske snarare stjärnsmäll, bjöds vi på innan helgens mys kom. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har analyserat Trelleborgs kommuns hantering av höstens flyktingsituation. Det kom en del kritik och en hel del beröm. Så klart är man imponerad över hur vår duktiga personal hanterat denna extrema situation. Det som däremot blev väldigt tydligt var bristen på politiskt ledarskap. Kritiken var svidande. Vi från De borgerliga kunde, tyvärr, bara instämma. Det är ju detta vi sagt hela tiden. Bra ändå att detta inte bara var gnäll från oppositionen utan också tydligt i utvärderingen.

  
 

Min helg var helt vikt åt tomtar. Snart är julstämningen fullständig i hemmet. Men innan jag går in i fullkomlig jul- och nyårsledighet med festligheter och trevligheter, så ska det jobbas lite.

 

Måndagen den 21 december

Vigsel

 

Tisdagen den 22 december

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Träffa Peter Löfqvist och diskutera hans projekt The 7M-project i Afrika

 

Onsdagen den 23 december

Vigsel

 

Trelleborgs Lucia sjöng vackert vid Trelleborgs kommuns julbord

Fjärde advent. Snart är julen här.

Sen är det bara att önska alla en skön trevlig mysig GOD JUL och ett spännande givande lyckosamt GOTT NYTT ÅR!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s