Känslan av trygghet

Känslan av trygghet

Känslor kan vara svåra att prata om. Trygghet är en känsla som diskuterats på debattsidorna. Är Trelleborg tryggt eller inte?

Ser man bara till siffror, som anmälda brott och resultaten av Polisens årliga trygghetsmätningar, är Trelleborg en trygg och säker stad.

Jag är ute och går rätt mycket i stan. Dagtid och kvällstid. Vardagar och helger. Tidigt på morgonen och sent på kvällen. Ja, även mitt i natten ibland. Otrygg har jag inte känt mig.
Detta till trots att jag har blivit hotad mitt på öppen gata, mitt på dagen en helt vanlig solig dag. Hot har kommit per telefon och spelats in på min telefonsvarare. Har fått hotfulla brev hem och fått min dörr vandaliserad i hemmet. Har även haft personlarm under vissa tider. Men jag känner mig trygg i Trelleborg. Därmed inte sagt att vi inte kan fortsätta arbetet med att göra Trelleborgs kommun ännu tryggare.

Jag tycker att det är tråkigt att våra trygghetsvandringar stannat upp. Det är ett bra sätt att inventera områden runt om i kommunen som upplevs mörka och otrygga. Vi måste fortsätta ha en god dialog med polisen och civilsamhället. Bra samarbete över olika gränser stärker och bygger känslan av ett ännu tryggare Trelleborg.

Ulf Bingsgård

Trygg trelleborgare, men även moderat och oppositionsråd

Denna text publicerades i Trelleborgs Allehanda den 18 december

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s