Höd tid för ett nytt Exploatörsforum

Hög tid för ett nytt Exploatörsforum

 

”Det gäller att smida medan järnet är varmt” är ett gammalt ordspråk. ”Det gäller att agera medan Trelleborg fortfarande är hett” skulle man kunna säga nu. Tack vare att vi sedan i söndags har Pågatågstrafik till Trelleborg och sen ett par år motorväg är Trelleborgs stad och kommun en intressant ort för bostadssökande och bostadsbolag.

”- Det finns ett intresse av att investera i Trelleborg. Det har vi märkt sedan tidigare. Därför arrangerade vi Exploatörsforum i februari 2014. Det är hög tid att än en gång bjuda in marknadens aktörer till information och samtal om hur vi ska kunna utveckla Trelleborg” säger Ulf Bingsgård, oppositionsråd som idag lämnat in en fråga till kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S).

När Exploatörsforum arrangerades var intresset stort från marknadens aktörer. Det gavs tillfälle att informera om pågående projekt och den då ännu inte antagna fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad 2025.

”- Den fördjupade översiktsplanen är antagen och måste bli verklighet. Tågen rullar. Intresset är stort. Det är hög tid att börja agera för att kunna dra nytta av den stora investering som satsningen på Pågatågstrafiken innebär. Det går inte att sitta och vänta, för då blir vi hjälplöst lämnade på perrongen. Och när det tåget är gånget, kommer inga nya.” avslutar Ulf Bingsgård.

Svar på frågan förväntas på kommunfullmäktige imorgon den 17 december.

——

Nedan följer frågan i sin helhet

Fråga
till Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) om det blir Exploatörsforum nästa år

I början av 2014 arrangerade Trelleborgs kommun Exploatörsforum. Det var en träff med bostadsföretag, fastighetsägare och byggbolag. Syftet med denna träff var att informera marknaden om vad som var på gång i Trelleborgs kommun. Ett av huvudnumren var information om den då inte fastställda fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad 2025. Det var en trevlig träff på Slättarps gård där kreativa samtal fördes och kontakter knöts.

Mötet var mycket uppskattat och vår ambition var att detta skulle vara en årligen återkommande tillställning.

Sedan denna träff har den fördjupade översiktsplanen fastställts. Det har varit val och sedan i söndags rullar Pågatågen till Trelleborg.

Min fråga till kommunstyrelsens ordförande är

  • kommer du ta initiativ och bjuda in till Exploatörsforum eller en motsvarande träff i början av nästa år?

 

Trelleborg 2015-12-16

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot i kommunfullmäktige

 

Detta pressmeddelande skickades ut idag, den 16 december 2015

ÄNTLIGEN! Nu har vi Pågatåg i Trelleborg. Välkommen till Trelleborg C  <3

ÄNTLIGEN!
Nu har vi Pågatåg i Trelleborg. Välkommen till Trelleborg C ❤

 

En reaktion på ”Höd tid för ett nytt Exploatörsforum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s