Vilken historisk vecka det var. Nu kommer vecka 51

Vilken historisk vecka det var. Nu kommer vecka 51

 

ÄNTLIGEN!

UNDERBART!

Glädjen är stor. Ett av de stora samhällsbyggnadsprojekten kunde invigas enligt tidtabell lördagen den 12/12. Den underbart vackra Trelleborgs Centralstation öppnades och Pågatågstrafiken började formellt rulla till/ från Trelleborgs C den 13/12.

Jag är så glad och stolt över att ha varit en av initiativtagarna till att ta Pågatågen till Trelleborg. Jag var både glad och stolt under invigningen, även om andra formellt klippte bandet. Så många som kom fram och tackade och gratulerade mig. Nu gäller det bara att stan är beredd att ta nästa steg. Fortsätta utvecklingen av framtidens Trelleborg. Mycket har vi gjort. Mer ska vi göra!

Veckan som gick bjöd på en del festligheter. Vi hade Julavslutning med Moderaterna i Trelleborg. En trevlig och välbesökt tillställning. Hög och  god stämning. Bra information av förvaltningschef Cecilia Lejon kring höstens flyktingsituation och framtidens utmaningar. Ett bra och trevlig gäng som möttes, både nya och gamla medlemmar. Precis så trevlig som det ska vara.

Fick  också tillfälle att vara med vid minneshögtiden av 1600-talsbiskopen Peder Winstrup som var initiativtagare till Lunds universitet. En biskop som hanterade både den danska och den svenska överhögheten. Verkar ha varit en spännande engagerad man i en spännande tid. Allt detta fick jag koll på som en del i firandet att det är ett år kvar till att Lunds universitet fyller 350 år.

Hann avverka två styrelsemöten, ett i Trelleborgs Hamn AB och ett i SYSAV AB. Luciamorgon enligt traditionen på Rådhuset. En vigsel och två besök från Kina, båda med fokus på turism. Ett besök kom från Jiangxiprovinsen och ett kom från Guangdongprovinsen. Trevliga och givande besök.

 

Veckan som kommer blir den sista riktiga arbetsveckan. Nu är det full fart in i julen.

 

Måndagen den 14 december

Ägardialog med AB TrelleborgsHem

Ägardialog med Trelleborgs Kommuns Utvecklings AB

Vigsel

Rotary

 

Tisdagen den 15 december

Utökad Alliansledning med Allians för Skåne – Kristianstad

Vigsel

 

Onsdagen den 16 december

Vigsel

Fest för Strukturbild Skåne 10 år  – Malmö

 

Torsdagen den 17 december

Förmöte med De borgerliga inför kommunfullmäktigemötet

Kommunfullmäktigemöte

Trelleborgs kommuns julbord

 

Fredagen den 18 december

Möte med de interna arbetsgruppen inom Moderaterna i Region Skåne om framtidens sjukvård – Malmö

MSB presenterar sin analys av hur flyktingsituationen i Trelleborg hanterades

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s