Ett år

Ett år

 

Det finns saker att fira och det finns saker man inte firar. Det känns som att vi knappast kommer ha någon större högtid för att det snart är ett år sedan det blev maktskifte i Trelleborg. Inte så mycket för att det blev maktskifte i sig. Det är ju demokratins spelregler. Jag menar, hade vi inte fått till maktskifte år 2007 kan man undra hur Trelleborg sett ut idag. Nej, att festen uteblir är väl mest för att skiftet inte innebar några förbättringar för Trelleborg. Det har tyvärr bara blivit rörigare, segare och mer stillastående i Trelleborg under det år som gått.

Jag försöker verkligen se på detta så objektivt jag kan. Ingen bitterhet. Inget gnäll. Jag kan inte komma på något som Kvartetten kört igång med under det år som varit. Alltså, inte något eget. Att de satte spaden i marken för utomhusbadet i Anderslöv kan knappast räknas. Det var under vår tid vid makten alla utredningar och förslag till beslut togs fram. De behövde bara trycka på start-knappen. Förutom olika stopp, neddragningar och inbromsningar kan jag inte komma på en enda sak som är nytt och spännande från Kvartetten. Vad som stoppats och försämrats är däremot, tyvärr beklagligt nog, väldigt lätt att peka på. Det har verkligen varit ett tråkigt år för Trelleborgs kommun.

När jag städade undan lite papper råkade jag hitta en kommunkarta från 2007. Tittade på Trelleborgs stad och insåg hur mycket som finns på dagens kartor som endast var drömmar då. Allt från det lilla med cykelvägen till Skegrie och Västra Tommarp till att vägen till Malmö blivit en motorväg. Hur Hedvägen byggts samman med E6:an i den då nybyggda Maglarpsrondellen och fått en koppling upp till 108:an. Numera finns det en rondell Hedvägen-Lundavägen/Bryggaregatan där det då var rödljus och långa köer. Jag såg också lilleputthamnen vi hade då en gång i tiden och tänker på de stora ytor som utvunnits ur havet. Snart kopplar vi världen till Trelleborg med Pågatåg som går en gång i halvtimmen till Malmö, Lund och Helsingborg. Något som då bara var snack och drömmar. Ingen hade ens kunnat tänka tanken om att en stor vård-, undervisnings- och forskningsanläggning skulle etableras i Trelleborg. Nästa år invigs den, Region Skånes Rättspsykiatriska centrum. Så, kom inte till mig och säg att inget hände under åren då Moderaterna och våra olika samarbetspartier satt vid makten.

Det finns ingen som kan säga att det inte var roligt att få sitta och vara med och styra i Trelleborg. Det var spännande utvecklande år för Trelleborgs stad och kommun. Kanske hade vi för högt tempo på utvecklingen. Kanske behövde trelleborgarna en paus. Väldigt mycket hade hänt på kort tid. Trelleborg hade tagit väldiga skutt framåt. Kommunen utvecklades och fick många nyfikna ögon kastade mot sig. Det var väl en av anledningarna till att man ville ha något annat. Något mer lugnt och stillsamt. En inbromsning och slumrande tillvaro istället för framåtanda och framtidstro.

Året som gått har, trots allt, varit väldigt roligt. Jag tycker vi haft en bra stämning inom vårt parti. Många som visar på engagemang och glöd. Vi har fått igång ett bra samarbete med Liberalerna och det känns som vi har en bra stämning inom De borgerliga i alla nämnder, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Ett bra samarbete som bygger på att varje parti får driva sin politik ibland och ibland gör vi det tillsammans. Enskildas kloka tankar blir De borgerligas ännu klokare tankar tillsammans.

Jag vill tacka er alla som på olika sätt varit med och bidragit till att göra detta år bra. Det är verkligen inspirerande och glädjande att se så många som vill göra så mycket för ett ännu bättre Trelleborg. Snart är det tid för julen och dess fröjder. Njut av den så mycket ni kan. Det kommer ett nytt år. Ett nytt år som kommer kräva mycket glädje, kreativitet och nya krafter.

Stort TACK för i år och GOD JUL!

Låt oss alla vara med och skapa ett spännande givande kul bra GOTT NYTT ÅR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s