Det bubblar. Det sjuder. Det händer saker!

Det bubblar. Det sjuder. Det händer saker!

 

Knappt har det nya året börjat förrän första månaden är avklarad. Jag måste bli gammal när jag ser hur tiden bara springer förbi.

Jag har precis kommit hem från ett möte med valberedningen i Moderaterna i Trelleborg. Vi hade några vakanta platser i de kommunala bolagen. Så roligt det är att behöva gå till ett möte med valberedningen för två platser. Varför är det så kul? Jo, för att vi hade många engagerade duktiga möjliga kandidater att välja mellan. Inget som kan hanteras över mail, utan ett fysiskt möte måste genomföras för att diskutera igenom vem som bäst kan representera oss. Olika aspekter vägs in i diskussionerna. Kandidaternas kunskaper och erfarenheter, deras närvaro och engagemang när vi har olika typer av arrangemang, ålder, kön och givetvis lämplighet.

Jag tycker att vi har en väldigt bra stämning inom partiet. Vi har olika typer av träffar och det är alltid gott om folk på dessa. Alla medlemmar är givetvis välkomna till gruppmötena inför mötena i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Dessa är generellt sett på måndagen då det är kommunstyrelsemöte på onsdagen. Avvikelser kan ske, så kolla alltid vår hemsida för säkerhets skull. Vid dessa möten diskuterar vi vilken politik vi ska föra på kommande kommunstyrelsesammanträde, lägger upp planer för kommunfullmäktige men även diskuterar frågor som är aktuella i nämnder och bolag. Alla är välkomna till mötena. Alla är välkomna med sina synpunkter på hur vi ska driva moderat och borgerlig politik i Trelleborg.

I detta nummer av Blå Trelleborg finns också vårens program för olika medlemsaktiviteter. Vi försöker bjuda på en blandad kompott. Allt från öppet hus med besök från valkretsens riksdagsledamöter till det formella årsmötet. Årsmötet som så klart innehåller en hel del formalia, men kan även innehålla förslag från er medlemmar, motioner, som bör vara styrelsen tillhanda senast vårt möte den 3 mars. Vi planerar också att genomföra den uppskattade Påskliljekampanjen på Skärtorsdagen och det traditionella talet på Första (M)aj.

Visst ägnar styrelsen en hel del av sin tid att planera och genomföra olika aktiviteter. Det fina i kråksången är att vem som helst som har en idé på en aktivitet kan höra av sig med sina idéer. Vi är inte så rigida att det bara är styrelsen som får göra saker. Alla medlemmar som vill göra något kan få bidra. Hör av dig med dina idéer.

Vi kommer snart dra igång med arbetet med att klura ut hur vi vill att Trelleborg ska utvecklas efter valsegern 2018. Arbetsgrupper kommer att tillsättas för att tänka till kring vilka frågor vi ska driva i valrörelsen och vilken kommun vi vill att Trelleborg ska vara. Håll utkik. Tänk till. Dina tankar är guld värda i detta arbete.

Jag ser med glädje på hur vi blir fler och fler nya medlemmar i vårt gäng. Det är alltid lika roligt att få välkomna någon eller några nya medlemmar till (M)ötesplatsen. Stämningen är alltid på topp och vi kan verkligen diskutera frågor tillsammans. Det är inte bara opinionsundersökningarna som gör en glad i nuläget. Det som verkligen gör mig glad är den goda stämningen, de kloka samtalen och alla de fantastiska engagerade trevliga medlemmarna som är med och bidrar. Året har börjat bra. Nu ser vi till att göra det ännu bättre tillsammans.

 

Denna text publicerades som ledartext i Blå Trelleborg, nummer 1 2016. Blå Trelleborg är medlemstidningen för medlemmar i Moderaterna i Trelleborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s