Nyfikenhet på Trelleborg

Nyfikenhet på Trelleborg

 

Idag var det åter dags att välkomna en delegation från Kina. Det var den första delegationen för i år. De kom från Harbin RongPeng economy and trade Limited Liability Company. Delegationen bestod av Wang Yinliang,  Vice President, Chen Weiqi, Project manager, Ma Yuz-Hong, Project manager och Wang Xiaohui, Project manager.

Delegationen från Harbin på besök i Trelleborg

Delegationen från Harbin på besök i Trelleborg

 

Inledningsvis berättade jag om Trelleborgs kommun. Presenterade vår vision och vår organisation. Berättade en del om kommunens näringsliv och de framtidsutmaningar vi står inför. Bland annat presenterade jag Sjöstaden och förklarade denna vision. Efter min presentation och besvarande av kompletterande frågor visade de på ett intresse av att ha fortsatt kontakt för framtida utbyte och kanske affärer. Låter trevligt och är välkommet.

Det jag kan konstatera är att det nog inte alltid är så lätt att tolka från svenska till kinesiska. Första gången som denna tolk, från Kina, skulle tolka. Han bor i Stockholm och fick dubbla utmaningar idag – ett gäng kommunala termer och skånska. Men, man måste ju lära sig 😉

Harbin är en stad i nordöstra Kina, i provinsen Heilongjiang. Staden har en befolkning på drygt 11 miljoner invånare och en yta på 56 579 kvadratkilometer och likt Trelleborgs kommun en mycket bördig jord att odla.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s