Broadwaymusikaler är ett måste vid besök i New York

Broadwaymusikaler är ett måste vid besök i New York

 

I mitten av februari tog jag en tur till New York. En av mina huvudsakliga anledningar till att jag reste är musikalerna  på Broadway. Det är verkligen en skattkista att ösa ur. Lite beroende på hur man ser det går det att se 20-25 olika musikaler och ett antal olika teateruppsättningar.

 

Broadway - inte bara en gata utan synonymt med musikaler och underhållning i New York

Broadway – inte bara en gata utan synonymt med musikaler och underhållning i New York

 

Så klart blev det en utmaning att välja. Jag var i alla fall rätt övertygad om att jag inte skulle välja en musikal som jag redan sett. Ville få något nytt och spännande, kanske helst utan att jag i det närmaste kommer kunna se i närheten. Fördelen med Broadwaymusikalerna är att biljetterna säljs på ett ställe. Jag behövde bara gå till det stora försäljningsstället mitt på Times Square. Inte nog med att biljetterna finns där utan även personer finns där som kan ge information, objektiv sådan, om vad respektive musikal handlar om. Sen finns det så klart de som är där för att göra reklam för sin musikal också och delar ut flyers och talar sig varma för sin eller sina musikaler.

 

Folk köar för att köpa biljetter på Times Square

Folk köar för att köpa biljetter på Times Square

 

Jag valde varje dag vad jag ville se. Tror inte att det går att köpa biljetter i förväg utan endast kvällens föreställning, som börjar säljas efter kl 15 till föreställningarna som börjar antingen kl 19 eller kl 20. Man kan inte välja vilken plats man vill sitta på, men dock få man olika rabatter. Det framgår av informationstavlor, men jag förstod inte fullt ut själva systemet. Fast, för mig var det viktigast att jag kom på en bra musikal än vilken rabatt jag fick.

 

 

Det blev fyra helt olika musikaler som jag gick  på. Första kvällen blev det musikalen Disaster! En underhållande, rolig musikal inspirerad av katastroffilmsgenren.  Andra kvällen blev det Kinky Boots. En kväll med fokus på skor, förmågan att förändra sig och acceptera alla för den som de är. Lustigt var att publiken var övervägande kvinnlig, eller i alla fall denna kväll. På den rad jag satt med femton platser var jag en av tre män. Musikalen The Color Purple blev min tredje musikal. En berättelse som varit både bok och film. Förvisso en påhittad historia, men fylld av många tunga ämnen hanterades. Sista musikalen jag hann med var samma dag som jag skulle resa hem och var en matinéföreställning. Det var berättelsen om hur Peter Pan skapades av författaren J.M Barrie i musikalen Finding Neverland. En bra, trevlig avslutning på mitt besök på Broadway.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s