Kinky Boots – mer än bara skor

Kinky Boots –  mer än bara skor

Price and son är ett familjeföretag som tillverkar herrskor i Northampton i fjärde generationen. En mindre kris uppstår när sonen Charlie inte vill driva företaget vidare, utan vill till London med flickvännen. Inte långt efter flytten får han besked om att fadern har avlidit och familjeföretaget står utan chef. Dessutom är företaget konkursmässigt. Av en olyckshändelse hamnar vår nyblivne skofabrikör på en klubb i London med dragqueen Lola. Olyckshändelsen innefattar bland annat att när Charlie försöker rädda Lola från att bli överfallen råkar han bli knockad istället av Lola. Snarare av Lolas stövlar som Lola svingade för att försvara sig. Följden blir att Charlie tar på sig att laga klacken på stövlarna som bröts.

Välkommen till Price and Sons

Välkommen till Price and Son

Marknaden för handgjorda herrskor från England är i princip död och Charlie har fått börja avskeda folk. Då kommer räddningen. En galen idé om en nischmarknad. Göra ordentliga stövlar för dragqueens och transvestiter. Lola blir designer på Price and sons för att få fram den rätta stilen. Målet är att få den nya kollektionen redo för stora modemässan i Milano.

Trots att Lola och Charlie har ett bra yrkesmässigt samarbete blir det problem på det privata planen. Charlie har svårt att acceptera att en man klär sig som en kvinna. Svårt att acceptera Lola för den hon är. Han blir otrevlig mot henne, personalen och alla som är beredda att tro och hjälpa honom. Flickvännen lämnar honom, eftersom hon hellre vill ha ett liv i London än i Northampton. Helt plötsligt blir han ensam och får klara av Milano själv. En ny skofabrikör med en ny kollektion på en helt ny arena. Men, det blir ett bra och lyckligt slut på denna berättelse. Precis som det ska vara.

Ridån på väg ner efter slutscenen, modeshowen i Milano

Ridån på väg ner efter slutscenen, modeshowen i Milano

Det sceniska

Större delen av Kinky Boots äger rum inne i skofabriken, i själva tillverkningen. En plattform utgör kontoret. Fabriken, både insidan och utsidan,  blir kuliss för det mesta. Vissa justeringar görs för olika scener men eftersom det mesta äger rum i fabriken är det en naturlig kuliss. Bland annat blir det en rolig segerdans på det löpande bandet när de första Kinky Bootsen levereras.

Vi får också göra ett besök på Lolas klubb och scenen blir en boxningsring när Lola och Don, en av de biffiga killarna i fabriken ska göra upp man till man. Det Don inte vet om är att Lola heter Simon och är gammal boxningsmästare.

För slutnumret blir scenen helt omgjord, då det är dags för stora modeshown i Milano. Snyggt och enkelt genom hela musikalen.

 

UB  UB  UB  UB  UB  UB 

 

Framträdande och sång

Lola är helt klart musikalens stjärna. Spelar väldigt bra. Kan också gå från den kaxiga Lola till en liten rädd Simon. Lola har ju också ett gäng dragqueens kring sig. Det är höga sparkar, dans och sång som de levererar på ett mycket imponerande sätt. Dessutom med midjemått jag tror alla i salongen imponerades över. 

En kul karaktär är Lauren. Hon är jämnårig med Charlie och jobbar på golvet i fabriken. Var en del i arbetet med att få till den nya kollektionen. Hon blir förälskad i Charlie helt plötsligt. Har tidigare tyckt att han var en bortskämd stropp, men nu kastas trånande blickar efter honom.

Alla spelar så klart sina roller väl. Don ska vara en trångsynt buffel och det är han. Charlie spelar sin roll väl och sjunger bra. Finns nog en eller annan låt som kan bli känd utanför musikalen, även om rätt många av låtarna låter lite likadant.

 

UB  UB  UB  UB  UB  UB 

 

Avslutande omdöme

Kinky Boots är en trevlig och underhållande musikal. Budskapet om att man ska acceptera någon för den man är går igenom hela musikalen. På olika sätt synliggörs detta i berättelsen. Det handlar om att hantera sina fördomar. Allt är inte som det ser ut på ytan.

Musikalen är välspelad och budskapet går hem. Absolut bäst på scen är Lola. Även om budskapet är tungt är det ingen tyngande musikal. En bra underhållning som ändå har ett budskap.

 

UB  UB  UB  UB  UB  UB 

 

En trevlig kvällsunderhållning - Kinky Boots

En trevlig kvällsunderhållning – Kinky Boots

5 reaktioner på ”Kinky Boots – mer än bara skor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s