Kommer planerna för centrums utveckling förankras någonstans Torbjörn?

PRESSMEDDELANDE

Kommer planerna för centrums utveckling förankras någonstans Torbjörn?

Vid en träff i oktober förra året presenterades en rapport kring hur centrum i Trelleborg skulle kunna utvecklas. Konsultrapporten var gjord av Reteam som beställts av Trelleborgs kommun. I mångt och mycket visar rapporten att tankarna som har stöd i den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad.

”- Men vad händer nu? Det är bra att konslutrapporter görs som pekar ut riktning men kommer det fattas några beslut? Det är hög tid att börja agera. Tyvärr blomstrar inte vårt centrum just nu. Det behövs en rejäl rivstart. Konsultrapporten utgör en bra grund för det.” säger Ulf Bingsgård, oppositionsråd i Trelleborg i en kommentar till den fråga som han idag lämnat in.

Svar på frågan förväntas på kommunfullmäktigemötet den 29 februari.

Ulf Bingsgård nås för kommentarer på 0708-81 7110.

——

Nedan följer frågan i sin helhet

Fråga
Till Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) om planer för centrums utveckling

Vid en träff i oktober förra året presenterades en rapport kring hur centrum i Trelleborg skulle kunna utvecklas. Konsultrapporten var gjord av Reteam som beställts av Trelleborgs kommun. I mångt och mycket visar rapporten att tankarna som har stöd i den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad. I Trelleborgs Allehanda har vi i januari månad kunnat läsa slutsatser och rekommendationer från rapporten. I samma tidning har vi även kunnat läsa om två arbetsgrupper som bildats.

Det är bra att konsulter utifrån sina olika kunskaper och referenser kommer och ser på Trelleborgs stad med nya ögon. Det är minst lika viktigt att politiken tar till sig av rapporterna och gör verksamhet av dem. Annars blir rapporten endast en fil på kommunens hemsidas arkiv.

Rapporten har, mig veterligen, inte föredragits i något politiskt organ. Det finns inga politiska beslut kring hur rekommendationerna och slutsatserna ska hanteras.


Min fråga till kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) är:

– finns det några ambitioner att någon form av återrapportering, förankring och politiska beslut ska fattas kring denna rapport?

Trelleborg 2016-02-25

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot i kommunfullmäktige

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s