Oktoberfest – en festlig start på oktober

Oktoberfest – en festlig start på oktober

 

Bästa sättet att starta upp oktober månad är med en oktoberfest. Dessutom en oktoberfest i sann närproducerad anda.

I dagarna två har det varit Oktoberfest på Jordberga gård. Maten kommer från Hörte brygga och ölen är producerad i Trelleborgs kommun, av Hönsinge Hantwerksbryggeri. Alltså bara det. Öl bryggd i kommunen, drucken på ställe i kommunen och ok.. mat från ett ställe precis utanför kommungränsen… Det är bara så underbart roligt och bra. Hade bara läsken också varit från Trelleborg hade det varit tipp topp 😉

 

 

Väldigt bra ordnat med en buss/taxi som kunde beställas i samband med bokningen. Bara att bege sig till Trelleborgs C och hoppa på. Varmt välkommen till Herrskapsstallet på Jordberga Gård och när man satt sig kom första ölen på bordet.

I takt med att mer öl dracks steg ljudvolymen och samtalen blev allt fler. Ölen var så klart god och skummade gott. Maten från Hörte Brygga var god, med lite korv och olika tillbehör. Kändes som en modern variant av klassiska smaker, vilket var gott.

Under större delen av kvällen spelade ett band covers. De var bra, men ljudet var lite småknepigt ibland. Inte alltid som sången gick fram, men musiken gjorde det. Inga tyska låtar så det blev nästan lite konstigt när det skulle skålas och skrålas tyskt.

Pojkar i lederhosen och tjejer i typiska klänningar från Bayern. Dekoren var tyskinspirerad och det kändes som en oktoberfest, även om det var mitt ute på den skånska landsbygden. Fantastiskt roligt att ca 160 personer tagit sig hit för att fira och festa tillsammans. Bra stämning, god öl och många samtal.

Ja, många samtal…. Det blev en hel del diskussioner kring näringslivet i Trelleborg. Det tycker jag bara är bra. Det är vid den här typen av tillfällen som jag får möjlighet att träffa många olika företagare från kommunen. Fick många tillfällen att diskutera kommunens möjligheter och utvecklingsmöjligheter. Teoretiskt sätt var jag där som privatperson. I verkligheten så var det nog mer näringslivschefen som var där. OBS! OROA ER ICKE! Jag har betalt allt ur egen ficka. Inga mutor eller gratisöl. Inga avdrag på kommunens bekostnad. Allt stod jag själv för. Inga mutor. Inga konstigheter.

 

Jag har haft en väldigt trevlig kväll. Druckit god öl och ätit god mat. Skulle nog kunna tagit en korv till, lite nattamad, men annars var det en helt perfekt kväll ute på Söderslätt.

Det var några som kände för att klämma till med ”Se vad vi kan på landsbygden”. Ja, så klart att ni kan på landsbygden. Det är här det finns drivkraft och engagemang. Ta av offerkoftan.

Jag vet var drivkraften finns. Jag vet att ni vill, kan och levererar. Ikväll levererades en fantastiskt trevlig kväll. Fortsätt med det. Det är så vi skapar tillväxt i hela Trelleborgs kommun!

 

3 reaktioner på ”Oktoberfest – en festlig start på oktober

 1. @UlfBingsgard Tack för värmande ord. Vad roligt att du hade en magisk kväll. Visst är det häftigt att sammanstråla med passionerade & proffsiga småföretagare som vågat satsa på landsbygden som Hönsinge hantwerksbryggeri, Jordberga Parkhotell och Skinkeriet, men det var helt tack vare er gäster som kvällen blev så lyckad.

  En liten kommentar vårt företag ligger och är skrivet i Trelleborgs kommun=). Även om platsen där vår dagliga verksamhet drivs ligger i Hörte hamn och Skurups kommun. Skinkeriet (gjorde korvarna på bl.a Öl från Hönsinge) ligger i Ystads kommun och det är 23,3km mellan Marsvinsholm och Jordberga. 2,33MIL och tre kommuner passeras…!

  Jag får ett djupveck i pannan när jag läser vad du skriver. Jag tror att hela Söderslätt & Sydkusten skulle bli starkare om inte alla kommunerna var så patriotiska och bara höll på sitt, utan tänkte större och drog lasset om en levande landsbygd tillsammans.
  Vi suckar tungt över hur litet Skurups kommun tänker och blir orolig av att läsa att ni i Trelleborg är på samma nivå. Denna region har alla möjligheter, det är löjligt vackert, det odlas fantastiskt och här finns gott om små pärlor som borde uppmärksammas mycket mer än de gör idag. Lägg sedan till närheten till storstäderna, så borde Sydkusten sprungit om Österlen för längesedan om det inte vore för den lilla detaljen att Simrishamn-, Ystad- och Tomelilla kommun har den fina, fina egenskapen att tänka utanför sitt ego och tillsammans skapat monstret Österlen, med en enorm dragningskraft, bra infrastruktur och otroligt företagsvänlig klimat som lockar turister, som i sin tur gör att fler vågar etablera sig även på landsbygden. En början är att Sydkustkommunerna gör samma sak, men jag anser att på sikt borde man slå ihop hela regionen och tycker att ”Greater Copenhagen” är det klokaste jag har hört på länge. Om NYT fattar att det är i Skåne och hela Skåne det händer, då kanske ni i alla små kommunerna även kan höja blicken. Tillsammans är vi starka och jag är övertygad om att kommungränserna bara stjälper när det kommer till turism och näringsliv.

  Och med det sagt önskar jag dig en trevlig söndag
  Emma Andersson Sjöstrand

  • Tack Emma för ditt svar och reaktion!

   Jag hade lite problem hur jag skulle formulera mig just kring Hörte brygga, eftersom jag hade på känn att ni är skrivna här men bedriver verksamhet i grannkommunen. Gissade att jag hade fått på fingrarna om jag hävdat att Hörte brygga låg i Trelleborgs kommun 😉

   Egentligen håller jag med dig. Jag är regional i mitt tänkande. Kommungränser är ett begränsande sett att se på saker och ting. Tyvärr blir varken politiker eller tjänstemän belönade för att tänka utanför gränsen, utan vi ska löjligt nog kämpa för att allt ska i den egna kommunen. Vi får se om vi lyckas ändra den inställningen. Jag kan göra mina försök, men behöver så klart hjälp av andra som ser att vi är starkare tillsammans. Vi får se, antingen får jag med mig folk på tåget eller så får jag sparken på vägen.

   Tack för en trevlig Oktoberfest och viktiga synpunkter!

   Vänligen
   Ulf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s