Första veckan avklarad. Rivstarten fortsätter i vecka 41

Första veckan avklarad. Rivstarten fortsätter i vecka 41

 

Det är så klart en märklig känsla att både vara nyanställd och gammal i gården. I måndags gick jag för första gången in på Rådhuset i Trelleborg som tjänsteman. Nyanställd, men ändå med en drös gamla saker i bagaget. Hade både telefon, dator och tjänsterum. Visste var kaffemaskinen var och vad alla på avdelningen heter. Men en hel del nya saker blir det ändå att förhålla sig till. Dock gjorde detta att det kunde bli en rivstart, för de vanligaste frågorna man nog har som ny på ett ställe hade jag redan svar på. Både ny och gammal i gården på en och samma gång.

Veckans möten var så klart alla inriktade på mitt nya uppdrag. Många vill träffa Trelleborgs kommuns näringslivschef och berätta om sina tankar och funderingar. En del vill så klart erbjuda sina kunskaper och tjänster. Kunde också dra igång med arbetet kring Kuststad 2025 ganska så direkt, med särskilt fokus på Trelleborg Business Centre, som jag kommer bli projektledare för. En plats för logistiklösningar och företagsetableringar.

Fick förmånen att hålla föredrag på Rotary Sjöormen om mitt nya jobb. Samma dag kunde jag också besöka ett nyetablerat företag i Trelleborg i logistikbranschen, Heinloth Sweden AB.   En annan trevlig sak jag hann med i veckan var minglet som Open Skåne bjöd på. Intressant information om vad organisationen gör och fick igång tankarna om vad vi skulle kunna göra framöver för att främja företagande i Trelleborg.

Två Ny på jobbet-intervjuer avhandlades under veckan. Först för Svenskt Näringsliv och sen för Kraftsamling Trelleborg.

Roligt var det också att träffa alla chefs- och ledarkollegor i kommunen under Ledardagen. En bra dag med inspirerande föreläsningar och intressanta samtal mellan kommunens olika chefer. Verkligen glad och stolt att få vara med i detta gäng.

Vi har också rivstartat med Näringslivsutskottet. Möte i fredags och pressutspel på det. Nu ska en näringslivspolicy arbetas fram och företagsbesök ska genomföras. Har kört igång en sida på Facebook för företagande och företag, där nyheter om stort och smått med näringslivsanknytning förmedlas. Kul att Företagsamma Trelleborg på en vecka fått mer än 300 gilla-markeringar. Hoppas gillningarna fortsätter.

 

Veckan som kommer bjuder på:

Måndagen den 10 oktober

Studiebesök på näringslivsenheten i Ystads kommun

Seminarium kring Integration och arbetsmarknad arrangerad av Samordningsförbundet i Trelleborg

Veckomöte med kommundirektören

Rotary – föredrag av Hönsinge Hantwerksbryggeri

 

Tisdagen den 11 oktober

Frukostmöte med Trelleborgs Företagarklubb

Träff med företagare Fredrik Davidsson

Möte med Venture Cup Syd

Studiebesök på TCT AB

 

Onsdagen den 12 oktober

Frukostmöte med TFF:s nätverk

Företagsbesök på ICA MAXI

Trelleborg Advisory Board

Föredrag för Företagarna i Trelleborg

 

Torsdagen den 13 oktober

En dag fylld av möten med olika entreprenörer och aktörer

Avslutningsmiddag med Samordningsförbundet i Trelleborg

 

Fredagen den 14 oktober

Möte kring näringslivskommunikation

Besök från Kina

Lunch med företrädare för Leader Söderslätt

Träff med ledningsgruppen för Trelleborgs Hamn AB

 

Sen är det ledigt och helg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s