Årets festligaste vecka på gång – vecka 46

Årets festligaste vecka på gång – vecka 46

 

Veckan som gick hade två huvudsakliga teman, gås och Öresund. Veckan som kommer bjuder på två galor – DI gasellgalan och Trelleborgsgalan.

Denna vecka började med ägardialog med Trelleborgs kommuns utvecklings AB om deras nya uppdrag och gränsdragningen mot mina ansvarsområden. Efter stabsmötet körde vi till toppmöte i Greater Copenhagen. Ett samarbete mellan 79 kommuner och tre regioner i Skåne och Danmark. Tack vara min aktivitet på sociala medier och kreativitet omnämndes Trelleborg ett antal gånger. Den kommun som nämndes mest, både från scen och digitalt 😉

Jag fick på tisdagen möjlighet att träffa och tala inför S-kvinnorna i Trelleborgs kommun. En trevlig träff, där min presentation blandades med samtal och diskussion kring näringslivsfrågor. När jag väl lämnade dem, något på övertid, så föll snön ymnigt över Trelleborg.

På onsdagen var det uppstart för programrådet för det individuella programmet på Söderslättsgymnasiet. Klokt agerat att bjuda in mig för en mer övergripande näringslivsblick, medan det fanns företrädare både från skola, politik och näringsliv i övrigt i rådet. Bra diskussion. Ser fram emot vart detta ska bära. Direkt efter detta var det dags för studiebesök på husbilsförsäljaren Nova Camp. Senare samma dag blev det företagsbesök nummer två när jag besökte Catena Fastigheter AB, som förvisso ligger i Arlöv men har fastigheter i Trelleborg. Kvällen avslutades med årets första och godaste gåsmiddag tillsammans med Synskadades Förening i Trelleborg med omnejd på Anderslövs Gästis. Gott och rikligt.

Torsdagen hade en perfekt start. Det var tid för Näringslivsfrukosten #trelle0745 som jag stod som värd och moderator för. Bra föredrag kring samhällsengagemang från både Trelleborgs Allehanda och Trelleborgs FF. Därefter fick jag möjlighet att prata med socialförvaltningens ledningsgrupp om näringslivsfrågor och hur vi ska kunna samverka. Bra och kloka åsikter framfördes. Ser fram emot att utveckla detta samarbete. Därifrån begav jag mig till Luftkastellet på Lernacken, Öresund Business Meetings för mer och mindre inspirerande föredrag kring näringsliv och näringslivsutveckling i Öresundsregionen.

Innan jag på fredagen begav mig till träffen Kreativa Skåne i Malmö hann jag med ett studiebesök på Pergo. Under Kreativa Skåne fick jag möjlighet att lyssna till två mycket trevliga och inspirerande föredrag. Carl Honoré föreläste om vikten att låta saker och ting ta sin tid. Att inte stressa hela tiden, utan våga ta det lugnt och finna tid för återhämtning. Det andra föredragshållaren pratade om vikten att få balans mellan att ständigt försöka förändra människors beteende och ha tilltro till tekniska lösningar, när det gäller att vara mer klimatsmart i framtiden. Det handlar om att finna balansen och designa produkter som lätt hjälper oss att vara klimatsmarta.

På kvällen var det dags för träff med Munskänkarna. Kvällen började med att jag blev upptagen som medlem i organisationen. Därefter var det vinprovning och sen en gåsmiddag. Första gången någonsin jag inte ätit upp svartsoppan, för god var den inte.

Helgen ägnades åt festligheter. Söndagens fest var givetvis med familjen för hyllande av Far.

Nu är det dags att ta sig an en ny arbetsvecka

 

Måndagen den 14 november

Stabsmöte

Möte med senior advisor i fastighetsfrågor, Krister Clerselius

Planeringsmöten kring Kuststad 2025

Rotary

 

Tisdagen den 15 november

Kommunledningsgruppen

Dagens Industris Gasellgala på Malmö Live

 

Onsdagen den 16 november

Möte med Citygruppen inom Citysamverkan i Trelleborg

Föredragande i ärenden för Kommunstyrelsens arbetsutskott

Träff med Mikael Sandin

Träffar Stefan Johansson, VD för Invest in Skåne

Möte kring Kuststad 2025

Deltagare i finalen ”Någonstans i Sverige” Trelleborgs Allehandas läsartävling

 

Torsdagen den 17 november

Besök från Kina

Lunch med de nominerade till näringslivspriserna på Trelleborgsgalan

Svensk Näringslivs möte kring regelförenklingar – Malmö

Trelleborgsgalan

 

Fredagen den 18 november

Möte med Trelleborgs Golfklubb kring deras utvecklingsplaner

 

Lördagen den 19 november

Distriktsmöte med Rotary

Vigsel

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s