Vårens och sommarens vecka – vecka 12

Vårens och sommarens vecka – vecka 12

 

Av veckans fem officiella arbetsdagar var tre vikta åt konferens. Måndagen ägnades åt en stor utbildningsinsats i Trelleborgs kommun. Vi startade upp vårt förändringsarbete med fokus på näringslivsfrågorna. Utbildningsinsatsen Förenkla – helt enkelt som vi köpt från SKL, med över 120 anmälda personer. En heldag med bra energi och intressanta föredrag. Sällan som så många från olika förvaltningar möts och får möjlighet att prata om en gemensam fråga. På kvällen höll riksdagsledamot Marianne Pettersson (S) föredrag för oss om livet i riksdagen på Rotary.

Tisdagen var mer en dag för interna möten. Kommundirektörens stab på förmiddagen, lunch med förvaltningschefer och eftermiddagen ägnades åt kommunledningsgruppen. En vigsel hann jag också med denna dag.

Business var ordet för onsdagen. Det började med frukostmöte i Malmö med Öresund Business Meeting. Träff sedan med lokal mäklare för att utveckla möjliga kontakter med Kina för att sedan bege mig till Trelleborgs FF:s businesslunch. Ett bra koncept för att fördjupa kontakterna inom affärsnätverket inom Trelleborgs FF.

Torsdagen och fredagen var heldagar i Uppsala. Den stora årliga konferensen SKL anordnar kring arbetsmarknads- och näringslivsfrågor arrangerades för tjugonde året. Tämligen begränsat när det gäller näringslivsfrågor, men många frågor att besvara när man säger att man kommer från Trelleborg. Mycket som görs här väcker nationell uppmärksamhet och nyfikenhet. Fick möjlighet att träffa en del nya kontakter men även odla de befintliga. Dessutom var det ett trevlig gäng i övrigt från Trelleborg som var där.

Kunde få några timmars ledig under lördagen. Passade dock på att besöka fotoutställningen från En resa – en tur från Trelleborg till Kapstaden på cykel.

En av två cyklar som rest från Trelleborg till Kapstaden

Vecka 12 bjuder på

Måndagen den 20 mars

Möte kring Trelleborg Business Centre och Kuststad 2025

Ordförandeberedning inför Näringslivsutskottet

Rotary med föredrag om Objektvision av Jimmy Balmain Lehtinen

 

Tisdagen den 21 mars

Frukostmöte med fastighetsägare i Trelleborg

Uppföljningsmöte kring utvecklingen av Trelleborg Green Room

Lunchmöte kring utveckling av företagarnätverk

Exploateringsgruppen

 

Onsdagen den 22 mars

Planeringsmöte inför workshop med Trelleborgs Citysamverkan

Jubileumskurs Lunds  universitet 350 år – Handslag, famntag, klapp eller kyss? Hur vi hälsar och gränserna för mångfalden

 

Torsdagen den 23 mars

Söderslättsgymnasiets Framtidsdagen bland annat med mingellunch

Koordineringsgrupp Kuststad 2025

 

Fredagen den 24 mars

Möte kring Kuststad 2025 om projektbild och måldiskussion

Uppstartsmöte kring Sjöstaden som en del i Kuststad 2025

 

Lördagen den 25 mars

PETS II utbildningsdag inom Rotary

 

Tidig morgon på Trelleborgs C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s