Sätter kursen mot Tianjin i Kina – vecka 34

Sätter kursen mot Tianjin i Kina –  vecka 34

Det märks att det fortfarande är lite av en semestervecka som man lämnar bakom sig. Kanske inte så många autosvar som kommer längre, men det är många frågor som ställdes tidigare i sommar som nu får sina svar. Fler och fler kommer tillbaka och allt återgår till det normala.

Måndagen var en bra start på det nya arbetshalvåret. Först ett bra möte kring föreslaget på ny verksamhetsplan för Trelleborgs Citysamverkan. Därefter ett möte som gjorde min vecka. Har kämpat väldigt länge med vårt ekonomisystem. Godkänna externa fakturor har inte varit några problem. Däremot att godkänna interna fakturor eller skicka fakturor verkar helt omöjligt. Jag har försökt alla möjliga och omöjliga varianter. Innan jag helt bröt ihop frågade jag en på ekonomiavdelningen. Det visar sig att jag inte har fått den behörigheten. Så glad jag blev. Inte för att jag inte har behörigheten, utan för att jag inte gjort något fel utan att det var fel i systemet. De har jobbat på det i en vecka, än inte hittat en lösning. Men, det är i alla fall inte mitt fel 😀

Måndagskvällen blev riktigt bra och trevlig. Det har nästan blivit en årlig tradition att åka med veteranbilar denna måndag med Rotary. I år åkte vi österut till Gislövs hamn för att där besöka Sirmiones skeppslag. Först fick vi information om de bilar vi åkt med. Därefter guidades vi runt av herrarna i skeppslaget som berättade om kustfisket och om de båtar som de har och vårdar ömt. Kvällen avslutades med den berömda goda fisksoppan. En underbart trevlig kväll med perfekt väder, god mat och trevligt sällskap.

Tisdag innebar möte i kommundirektörens stab inför kommande möten i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. En dag som innebar en hel del skrivarbeten och förberedelse inför bland annat min resa till Tianjin. Hade också ett planeringsmöte inför en lite happening på Trelleborgen om några veckor. Mer om det senare… Kvällen avslutades med styrelsemöte i Synskadades förening SRF i Trelleborg med omnejd. Ett trevlig gäng att umgås med.

En bra start på onsdagen var träffen med Trelleborgs FF:s affärsnätverk. En bra mötesplats med energi och många positiva personer som vill dels att det går bra för TFF, dels att göra affärer. Göra affärer skapar förutsättningar för tillväxt. Dessutom var det kul att höra Kristian Hayes berätta om vad de gjort inom ”TFF – en kraft i samhället” det gångna året. Därefter blev det möte kring Trelleborg Green Room och innovationsverksamheten i Trelleborg avlöste detta frukostmöte. Sen var det dags att prata om etableringar i Trelleborg.

Kvällen innebar ännu ett spännande möte. Samtal kring ett uppdrag som kommer sätta lite myror i huvudet på mig framöver, men sådana praktiska utmaningar kan bli kul. Lite resor och annat skoj. Kanske läge att utfärda varning för att det kommer dyka upp lite goalball i denna blogg framöver.

Även torsdagen var en mötesfylld dag. En rolig avslutning var att vara med på den andra Rotaryklubbens årliga kräftskiva. Goda kräftor, god mat och dryck i övrigt och lite snapsvisor på det.

Fredagen började med att jag fick vara med när Bildningsförvaltningen hade sin kick off inför det kommande läsåret. Imponerande att se 1 400 lärare och pedagoger i en och samma lokal. Alla som på ett eller annat sätt jobbar för att bilda dagens unga trelleborgare.

Bildningsförvaltningens kick-off

 

Två vigslar hade jag också denna vecka. Lite extra roligt var det faktiskt att de jag fick viga denna gång är bröder till personer jag vigt tidigare.

Gjorde väl också min debut i Föreningen Gamla Trelleborgs regi, även om jag bara hjälpte till att dra fram elen till tältet på Rådhustorget. Sen var det dags att fira Fars födelsedag.

 

Veckan som kommer bjuder på

Måndagen den 21 augusti

Träff kring rekryteringen av ny cityledare

Planeringsmöte inför Trelleborgs hamn AB:s konferens

Rotary

 

Tisdagen den 22 augusti

Styrelsemöte Trelleborgs Citysamverkan

Koordineringsmöte i Kuststad 2025

Möte kring exploateringsprocessen

Reser till Tianjin

 

Onsdagen den 23 augusti

Ankomst till Tianjin

 

Torsdagen den 24 augusti

Ur programmet

Visit Tianjin Hexi District Cultural Bureau, Business return visit

Visit the Tianjin Federation of Literary and Art Unions

Lunch

Rest in hotel (Depending on the day to add the visiting project)

Dinner then visit Tour of Tianjin city evening view

 

Fredagen den 25 augusti

Ur programmet

To Binhai New Area

Visit the Binhai New Area SASAC (State – owned Assets Supervision and Administration Commission) and discuss about the business cooperation Projects

Lunch

Beitang Zhongguancun Administrative Committee to discuss about cooperation projects

Visit the local new area

Dinner and return to Tianjin

 

Lördagen den 26 augusti

Ur programmet

Visit 5 street area (the old British concession and English style villas)

Lunch

Visit the old cultural street

After dinner and then rest in hotel

 

Söndagen den 27 augusti

Hemfärd

 

Flaggan i topp när Far fyller år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s