Strålande sommar i Trelleborg

Strålande sommar i Trelleborg

 

Jag vågar påstå att vi har haft en strålande sommar i Trelleborg. Nu tänker jag inte direkt på vädret. Det behöver inte kommenteras vidare. Det som jag tänker på är de signaler jag fått från stadens olika verksamhetsutövare – restauranger, caféer, hotell och butiker.

Sommaren i Trelleborg har varit bra. Andra åren för vår del med Skånetrafikens SommarJojo-kort visar sig vara till vår fördel. Fler besökare kommer från orter längs med Pågatågets bana. Kommer över dagen och besöker Trelleborg. Får med sig trevliga upplevelser hem, kanske även någon bra sak från våra många butiker.

Men, det är inte bara dagsbesökande Pågatågsresenärer vi har förmånen att hälsa välkomna. Det mest spektakulära besöker var så klart när M/S Artania angjorde Trelleborgs hamn. För första gången någonsin har Trelleborg kunnat ta emot ett kryssningsfartyg. Verkligen roligt att vår hamn numera finns med på kartan över möjliga angöringspunkter för kryssningsresenärer i Östersjön. En särskild upplevelse bjöds de så klart på, de som valde att ta bussturen i närområdet. De fick möjligheten att både se Trelleborgen och Smygehuk samt den vackra landsbygden som omger Trelleborg. I detta sammanhang är så klart det en styrka att hamnen har byggts ut och har möjlighet att ta emot stora fartyg. En annan styrka för Trelleborg är vår närhet till Köpenhamn, Malmö och Lund som även de fick dagsbesökare. Av de sjutton fullastade bussar som gick ut på dagsturer gick tre till besöksmålen i Trelleborg, åtta till Köpenhamn, fem till Malmö och Lund samt en till Ystad/Österlen.

För egen del tyckte jag kryssningsskeppsdagen var extra rolig. Strålande fint väder, många besökare på stadens gator och jag hade själv förmånen att vara guide på Trelleborgen. En dag då många var med och hjälpte till för att skapa ett bra välkomnande. En dag som verkligen gav mersmak. Jag hoppas att vi framöver får möjlighet att välkomna fler kryssningsfartyg till vår stad och bygd.

När vi är fler och fler som återvänder till vardagens slit kan vi också se hur centrum i Trelleborg är i förvandling. Det byggs om i lokaler för att kunna ta emot nya butiker. De nya husen vid Stadsparken börjar ta form. Det pågår ett arbete med att ta fram ett gemensamt presentkort för alla butiker i Trelleborg, eller i alla fall de som vill vara med på denna lösning. En lösning som gör att du kan köpa ett presentkort som gäller på många ställen i Trelleborg. En bra gåva att ge med andra ord.

Mycket spännande är på gång i Trelleborg för tillfället. En stad och en kommun som står inför många spännande utmaningar i framtiden. En handelsstad som förnyar sitt utbud. En stad där små lokala butiker och stora kedjor bjuder både trelleborgare och besökare på ett brett spännande utbud.

 

Trelleborg – den moderna handelsstaden med historiska anor

 

Krönika i Lokaltidningen Trelleborg publicerad den 27 augusti 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s