Besök från Ningbo med fokus på skogs- och växtbruk

Besök från Ningbo med fokus på skogs- och växtbruk

 

Jag har under åren tagit emot många olika delegationer från olika delar av Kina. Tycker det är både trevligt och viktigt att ta emot besök som vill komma och får en chans att berätta om Trelleborg. Vill nog ändå påstå att dagens besök var tämligen annorlunda. Dagens delegation kom från staden Ningbo och motsvarigheten till skogsvårdsstyrelsen där. De kommer på besök till en kommun på 341 kvadratkilometer och med 1 % skog.

Ningbo är en stad i nordöstra Zhejiangprovinsen med ungefär 8 miljoner invånare. Zhejiangprovinsen är en provins i östra Kina, vid kusten, med minst 56 miljoner invånare.

Dagens delegation kom alltså från Ningbos skogsvårdsstyrelse och var under ledning av Lin Yuhao, Deputy Director General vid Ningbo Forestry Bureau. Med sig hade han Zhang Guansheng, Director General Of Forest Public Security Bureau vid Ningbo Forestry Bureau, Wang Lixin, Deputy Director General vid Agriculture And Forestry Bureau of Xiangshan County, Hu Jimin, Deputy Director General vid Agriculture And Forestry Bureau of Ningbo Beilun District och Qiu Feilong, Deputy Director General vid Agriculture And Forestry Bureau of Ningbo Fenghua District samt He Liping, Deputy Chief vid Ningbo Forest Farm.

Delegationen från Ningbo

 

 

 

Presentationen av Trelleborg blev något annorlunda än vanligt. Projektorn strejkade så det fick bli till att visa powerpointpresentationen på papper istället. Informationen är så klart den samma om Trelleborgs kommun, men det blir ändå lite annorlunda när det känns att inte alla kan se riktigt.

Det blev ändå väldigt intressanta diskussioner, trots kommunens skogsfattighet. Jag påtalade var merparten av vår skog fanns, i den nordöstra delen av kommunen. Vi pratade om mest vanligt förekommande trädsorter. Jag berättade om den vackra skånska pilen som kan ses på Söderslätt. Det gavs tillfälle att lyfta fram både Alfred Pedersen og söns tomatodling och Hällåkra vingård som exempel på växtodling i kommunen. Även om de var intresserade av skog så hade de intresse av jordbruket också.

Efter mötet togs delegationen till Hallongården och fick där en guidad rundvisning.

 

 

 

 

 

 

En reaktion på ”Besök från Ningbo med fokus på skogs- och växtbruk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s